Πονάει, αλλά σε ωριμάζει.


Πονάει, αλλά σε ωριμάζει.

 

Φέρνοντας στο μυαλό μου εκείνη τη ρητορική ερώτηση που μας κάνουν, όταν είμαστε ακόμα παιδιά, «Τι θες να γίνεις, όταν μεγαλώσεις;», νομίζω πως κανείς δεν απαντά με τη φράση « χωρισμένος». Ωστόσο, για πολλούς ανθρώπους, το τέλος ενός γάμου ή μιας μακροχρόνιας σχέσης γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι ζωής. 

 

Δε χρειάζεται να επισημάνω τα μειονεκτήματα του χωρισμού και τις επιπτώσεις του, γιατί είναι αυτονόητα, αλλά αυτή τη φορά θα σταθώ στα πλεονεκτήματα, στους τρόπους δηλαδή που ένα ανεπιθύμητο μεν διαζύγιο σε έκανε πιο ώριμο άνθρωπο. Διότι αν το παρατηρήσεις, οι προκλήσεις του σε άλλαξαν, διαμόρφωσαν τη σκέψη σου, σε έκαναν πιο δυνατή. 

 

Δεν είσαι λοιπόν ο ίδιος άνθρωπος, είσαι ακόμα καλύτερος!

 

1. Αρχικά ένας χωρισμός υποσκάπτει την αυτοπεποίθησή σου. Αυτό είναι η μια μόνο όψη του νομίσματος. Στη συνέχεια, θα αντιληφθείς, πως έχεις αποκτήσει τη δύναμη να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου ξεπερνώντας τα όρια σου και τροφοδοτώντας τον εαυτό σου με πίστη.

 

2. Οι καλύτερες συμβουλές γάμου προέρχονται από ανθρώπους που έχουν πάρει διαζύγιο κι αυτό γιατί μπορούν, αλλάζοντας την οπτική τους γωνία, να κρίνουν την αρχή, τη μέση και το τι μπορεί να οδηγήσει στο τέλος μια σχέση. Εν ολίγοις, έχεις την ευκαιρία να βελτιώνεις κάθε επόμενη σχέση, πριν καταστραφεί.

 

3. Με το χωρισμό, χάνεις τα πάντα. Τις παλιές αναμνήσεις, τον άνθρωπό σου, τα όνειρα του μέλλοντος. Αργότερα, όμως, γίνεσαι ευγνώμων για τους φίλους που στάθηκαν στο πλευρό σου και μαθαίνεις να εκτιμάς όσα πραγματικά αξίζουν.

 

4. Γίνεσαι αυτόματα πιο υπεύθυνη. Η ζωή βρίσκεται πια μόνο στα δικά σου χέρια. Ενδεχομένως να φαίνεται τρομακτικό, όμως πλέον μπορείς να αλλάξεις οτιδήποτε σε απασχολεί ή σε δυσαρεστεί. Πάνω από όλα τη ζωή σου.

 

Περισσότερα παρόμοια άρθρα μπορείς να βρεις στο www.allyou.gr