Φέρε τα μέσα-έξω! Δεν συνηθίζεις να κάνεις διάλειμμα για φαγητό στη δουλειά; Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις, μιας και Βρετανοί ειδικοί τονίζουν ότι είναι απαραίτητο για την ψυχική υγεία και τα νεύρα.


Φέρε τα μέσα-έξω!

Δεν συνηθίζεις να κάνεις διάλειμμα για φαγητό στη δουλειά; Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις, μιας και Βρετανοί ειδικοί τονίζουν ότι είναι απαραίτητο για την ψυχική υγεία και τα νεύρα.

Για την ακρίβεια, οι ίδιοι τονίζουν ότι όχι μόνο πρέπει να κάνεις lunch break αλλά να πας ένα βήμα παραπέρα και να φας το μεσημεριανό σου εκτός γραφείου! Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα του University of Essex, περνώντας έστω 5 λεπτά στον καθαρό αέρα, περιορίζεις τα επίπεδα του στρες, εμπιστεύεσαι εκ νέου τις ικανότητές σου και ανανεώνεις τη διάθεσή σου.

Η φύση ξυπνά τις αισθήσεις -σε αντίθεση με τους περισσότερους επαγγελματικούς χώρους που συνήθως είναι περιορισμένοι σε έκταση και πολύ συχνά κακοφωτισμένοι. «Βγαίνοντας έξω έστω και για λίγη ώρα,  ενισχύεις την προσοχή, αποκτάς διαύγεια κι ανασυντάσσεις τις σκέψεις σου», υποστηρίζει η επικεφαλής της έρευνας δρ Jules Pretty.

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/18101-ki-omos-to-lunch-break-ektos-grafeiou-einai-simantiko