Αναμένεται να δοθεί παράταση στη διαδικασία της απογραφής μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ


Αναφερόμενος στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απογραφή πληθυσμού και τα προβλήματα που έχουν προκύψει, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Θάνος Θανόπουλος, ανακοίνωσε ότι αναμένεται να δοθεί παράταση στη διαδικασία της απογραφής τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ υποστήριξε ότι το ζήτημα που υπάρχει είναι ότι δεν έχουν οριστεί όλοι οι απογραφείς, ενώ και αρκετοί αποχώρησαν από την διαδικασία. «Νομίζω ότι στο τέλος η ευκολία της διαδικασίας της απογραφής θα αποζημιώσει όλους μας», ανέφερε.

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι τα στοιχεία που καταγράφονται στην απογραφή δεν πρόκειται να δοθούν σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, καθώς όπως είπε είναι παράνομο και πέρα από αυτό «θα ήταν ατιμωτικό για εμάς».

«Δεν καταγράφουμε ποιοι έχουν εμβολιαστεί»

Στη συνέχεια, τόνισε ότι οι επιπλέον ερωτήσεις αποσκοπούν στην καταγραφή ποιοτικών χαρακτηριστικών της κοινωνίας μας και διευκρίνισε ότι δεν ζητούνται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ενώ είπε ότι «δεν καταγράφουμε ποιοι έχουν εμβολιαστεί και ποιοι όχι».

Επίσης, ανέφερε πως για να απογραφεί κάποιος δεν είναι απαραίτητο το ΑΜΚΑ, καθώς όποιος επιθυμεί μπορεί να μπει στην υπηρεσία και με το ΑΦΜ.

Τέλος, κατέληξε ότι δεν θα ήθελαν να μπουν στην λογική των προστίμων για όσους δεν απογραφούν.

Πηγή: www.alfavita.gr