Παρουσιάζεται σήμερα το νέο Νομοσχέδιο για την εκπαίδευση και εξέταση υποψηφίων οδηγών που θέλουν να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης


Παρουσιάζεται σήμερα, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, και ώρα 13:30, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, το νέο σχέδιο νόμου που θα αφορά την έκδοση του διπλώματος οδήγησης και συγκεκριμένα, την εκπαίδευση και εξέταση υποψηφίων οδηγών.

Με το νομοσχέδιο «Οδηγώντας με ασφάλεια: Εκσυγχρονισμός πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών», το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, επιχειρείται η αναμόρφωση του πλαισίου που διέπει την εκπαίδευση, τη θεωρητική εξέταση και πρακτική δοκιμασία υποψηφίων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, με σκοπό την προαγωγή της διαφάνειας, τη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας και τη γενικότερη προαγωγή του επιπέδου της οδικής ασφάλειας της χώρας.

Επιχειρείται, επίσης, ο καθορισμός ενός συστήματος ελέγχου και εποπτείας των διαδικασιών θεωρητικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, καθώς και αξιολόγησης των εξεταστών των υποψήφιων οδηγών και οδηγών.

Πηγή: www.alfavita.gr