Η διαδικασία για να λάβουν 50 GB οι έφηβοι - Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς


Από Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για να υποβάλλουν οι νέοι εμβολιασμένοι τις αιτήσεις τους και να λάβουν δωρεάν 50 GB στο κινητό τους. Σημειώνεται ότι δικαιούχοι είναι μόνο οι έφηβοι ηλικίας 15 - 17 ετών που έχουν κάνει έστω και μία δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Τα δωρεάν δεδομένα θα είναι διαθέσιμα για πέντε μήνες στους δικαιούχους εφήβους και όπως εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης θα παρέχονται 10 GB ανά μήνα στους δικαιούχους.

Η διαδικασία για να λάβουν 50 GB οι έφηβοι

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov, αλλά και μέσω ΚΕΠ μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου. Για υποβολή μέσω του gov.gr απαιτούνται οι κωδικοί του Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Στα ΚΕΠ απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα κι ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.

Αναφορικά με τη διαδικασία, οι γονείς ή οι κηδεμόνες των ανηλίκων εισέρχονται στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr με τους κωδικούς τους από το taxisnet και θα υποβάλλουν τη σχετική αίτηση εισάγοντας το δικό τους ΑΜΚΑ και τον ΑΜΚΑ του ανηλίκου. Ο γονέας θα δηλώνει τον αριθμό του κινητού και η διαδικασία θα ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά οπότε και θα φτάνουν στο τηλέφωνο οι οδηγίες μέσω γραπτού μηνύματος  SMS). Η αίτηση από τον γονέα μπορεί επίσης να υποβληθεί και μέσω των ΚΕΠ.

Ακολούθως το πακέτο θα πιστώνεται από τον πάροχο στον αριθμό του κινητού: «Πρόκειται ουσιαστικά για επέκταση της φιλοσοφίας του Freedom Pass» επεσήμανε ο κ. Πιερρακάκης.

Πηγή: www.ethnos.gr