Προβολές στο Athens Open Air Film FestivalΟμαδική έκθεση στο MOMus (Θεσσαλονίκη) και Athens Pride Week  


 

1. «Αυτό Που Μας Ενώνει»: Athens Pride Week 2021

Από το 2005 το Athens Pride αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή ορατότητας της LGBTQI+ κοινότητας και δυναμικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων της. Με δεδομένη τη δύσκολη και ασαφή κατάσταση που ζούμε, το φετινό Athens Pride θα γεμίσει ολόκληρο το καλοκαίρι του 2021, σηματοδοτώντας την έναρξή του με μια δυναμική εβδομάδα εκδηλώσεων, 18-25 Ιουλίου, με τις περισσότερες δράσεις να πραγματοποιούνται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
18-25 Ιουλίου
https://athenspride.eu/

 

 

2. Προβολές σε θερινά σινεμά: Athens Open Air Film Festival

Το Athens Open Air Film Festival, ο δημοφιλής καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός της Αθήνας επιστρέφει, 14 Ιουνίου με 20 Αυγούστου, με πλούσιο πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών και ελεύθερη είσοδο. Παρακολουθήστε τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, στις 21:30, την ταινία «Fargo» των Τζόελ και Ίθαν Κοέν, στο Σινέ Φλερύ (Σκίπη 5 – 7, Καλλιθέα). Ακολουθεί την Τετάρτη 14 Ιουλίου, στις 21:30, «Ο Εφημέριος» του Ζαν-Πιέρ Μελβίλ, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα).
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα πραγματοποιείται με ηλεκτρονική προκράτηση δελτίων εισόδου.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

 

3.Προβολές σε θερινά σινεμά: City Drive-in στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Η ομάδα του Cinema Alive μας καλωσορίζει στον καινούργιο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254 – υπαίθριος χώρος όπισθεν του Ελληνικού Κόσμου) . Ετοιμαστείτε για την μεγαλύτερη οθόνη υπαίθριου σινεμά στην Ελλάδα, δροσερά cocktails, θεματικές βραδιές και πολλές εκπλήξεις, τηρώντας  όπως πάντα όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας. Δευτέρα 12/7, 21:30«The Conjuring»Τετάρτη 14/7, 21:30«Sin City»Σάββατο 17/7, 21:15 «Joker» και 23:30 «Terminator»Κυριακή 18/7, 21:15 «Frozen»22:45 «Mad Max Fury Road».
Εισιτήριο: 12€-14€/η ταινία. Προπώληση: viva.gr και citydrivein.gr.
Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254 (υπαίθριος χώρος όπισθεν του Ελληνικού Κόσμου). 

 

4. Προβολές σε θερινά σινεμά: Open Air Film Festival Stroggylo

O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνεχίζει για 4η σεζόν το Φεστιβάλ ταινιών Open Air Film Festival Stroggylo, στο Αίθριο του σχολικού συγκροτήματος Στρογγυλό. Στο φετινό κινηματογραφικό ταξίδι περιλαμβάνονται 57 μεγάλου μήκους ταινίες που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από το σινεφίλ κοινό, έχοντας τις υπογραφές αγαπημένων σκηνοθετών, γνωστών πρωταγωνιστών με συγκλονιστικές ιστορίες. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα Ιουλίου-Αυγούστου εδώ.


1 Ιουλίου – 26 Αυγούστου
Αίθριο του σχολικού συγκροτήματος Στρογγυλό, Στρατάρχου Αλ. Παπάγου 23, Άγιος Δημήτριος Αττικής. https://www.facebook.com/OAFFSTROGGYLO/

 

 

5. 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου: Διήμερο πρόγραμμα προβολών στο Αίθριο του Ινστιτούτου Γκαίτε

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου ξεκινά τη σειρά των καλοκαιρινών του δράσεων με ένα διήμερο πρόγραμμα προβολών ως προέκταση της συνεργασίας του Φεστιβάλ με την ταινιοθήκη CimathequeAlternative Film Centre του Καΐρου στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Περιφερειακή όραση» με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen. Την προβολή θα προλογίσει – με ένα προβιντεοσκοπημένο μήνυμα – ο Tamer El Said. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Τρίτη 13/7 και Τετάρτη 14/7, 21:00
Είσοδος ελεύθερη κατόπιν κράτησης στο iris.asimakopoulou@goethe.de. 
Αίθριο του Ινστιτούτου Γκαίτε της Αθήνας, Ομήρου 14-16, Αθήνα. www.goethe.de

 

6. Προβολές σε θερινά σινεμά: To Positively Different Short Film Festival στο Cine Πάρκο

Το Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου καλωσορίζει το Positively Different Short Film Festival, την Τετάρτη 14/7, 9μ.μ. Το PDSFF εστιάζει στη διαθεματικότητα, το προνόμιο και τις διασταυρούμενες διακρίσεις. Στοχεύει να δώσει χώρο σε «αόρατες» ιστορίες να ακουστούν και να προβληθούν, ιστορίες χαρακτήρων, ανθρώπων και κοινοτήτων που αντιμετωπίζουν την περιθωριοποίηση στην κοινωνία της «κανονικότητας».
Τετάρτη 14/7, 21:00
Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου, Ζωοδόχου Πηγής 26, Αθήνα

 

 

7. Doma: Ομαδική έκθεση στο MOMus (Θεσσαλονίκη)

To MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών παρουσιάζει, από τις 13 Ιουλίου, την έκθεση  «Doma: Από το σπήλαιο του Πλάτωνα στη σύγχρονη “πραγματικότητα”»  με έργα του Στάθη Μήτσιου και των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο ομότιτλο εργαστήριο. Μια σύγχρονη πραγμάτευση της πλατωνικής αλληγορίας του σπηλαίου μέσω του δημιουργικού συγκερασμού διαφορετικών καλλιτεχνικών ιδιωμάτων. Την Τρίτη 13/7 από τις 19:00 ως τις 22:00 οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους/τις δημιουργούς. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν performance.
Τρίτη 13/7, 10:00 – 22:00 
Διάρκεια: Έως 5/9. Είσοδος Ελεύθερη.
Ώρες: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00 – 18:00 | Πέμπτη: 12:00-20:00.
MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, Αποθήκη Β1, λιμάνι Θεσσαλονίκης. https://www.momus.gr/