Αυτό το εργαστήριο κίνησης και χορού στο ΚΠΙΣΝ δεν πρέπει να το χάσεις

Τι κόσμο μπορώ να κατασκευάσω μέσα από τους ήχους; Πώς το σώμα μου δρα και αντιδρά σε αυτούς;

Κείμενο: Κατερίνα Ανδρομιδά

Πρόκειται για ένα εργαστήριο κίνησης και χορού με τη χορογράφο της ομάδας Αερίτες, Πατρίσια Απέργη, που σκοπό έχει τη γνωριμία, την εξοικείωση, την αλληλεπίδραση και τη συνομιλία με τα μουσικά έργα του Takis.

Αρχικά θα κάνουμε μια εισαγωγή στον μουσικό κόσμο των έργων του καλλιτέχνη προκειμένου να γνωρίσουμε και να ανακαλύψουμε την ατμόσφαιρα, την ενέργεια, την τελετουργία και τους «συμπαντικούς ήχους» που γεννούν και δημιουργούν τα έργα αυτά.

Στη συνέχεια σε κάθε εργαστήριο θα επικεντρωνόμαστε σε ένα από τα μουσικά του έργα, προσπαθώντας να καταλάβουμε αλλά και να συνομιλήσουμε κινητικά με αυτά.

Τι χορός μπορεί να γεννηθεί μέσα από αυτή τη συνύπαρξη;
Τι κόσμο μπορώ να κατασκευάσω μέσα από τους ήχους αυτούς;
Πώς το σώμα μου δρα και αντιδρά σε αυτούς;
Τι διάλογο μπορώ να αναπτύξω με ένα έργο τέχνης; Και ποια ερεθίσματα μπορούν να κινητοποιήσουν το σώμα μου προκειμένου να αφηγηθώ μια ιστορία;

Στα εργαστήρια αυτά, στόχος μας είναι αρχικά να ενεργοποιήσουμε / «ξυπνήσουμε» το  σώμα μας, ύστερα από τη μακρά περίοδο αδράνειας- ακινησίας που επέφερε καραντίνα, αλλά και ταυτόχρονα να το εμπιστευτούμε, με σκοπό να μας αποκαλύψει ιδέες, έννοιες και συναισθήματα που μπορεί να έχουμε κρυμμένα.

Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να δημιουργήσουμε δικούς μας κόσμους, που συνομιλούν με ένα έργο τέχνης, έτσι ώστε να δώσουμε τη δική μας προσωπική ερμηνεία στο έργο αυτό.  Εξάλλου ο διάλογος με το έργο ενός τόσο σημαντικού καλλιτέχνη όπως ο Takis, είναι σίγουρο πως μας αποκαλύπτει νέους δρόμους και μας οδηγεί σε ένα ταξίδι που μόνο μαγικό θα μπορούσε να είναι….

Για να χορέψουμε παρέα με τους κοσμικούς ήχους του σύμπαντος. Τους δικούς του και τους δικούς μας.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Πατρίσια Απέργη, Χορογράφος/Καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας χορού Αερίτες

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φοράνε άνετα παπούτσια και ρούχα.

 

Δευτέρα  28/6 & 05,12,19,26/07
19.00-20.30

ΘΟΛΟΣ

Για ενήλικες
Έως 20 συμμετοχές
Η είσοδος είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή

Για τη δραστηριότητα στις 05/07, οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 28/06 στις 12:00.

Για τη δραστηριότητα στις 12/07, οι προεγγραφές ανοίγουν την Δευτέρα 05/07 στις 12:00.

Για τη δραστηριότητα στις 19/07, οι προεγγραφές ανοίγουν την Δευτέρα 12/06 στις 12:00.

Για τη δραστηριότητα στις 26/07, οι προεγγραφές ανοίγουν την Δευτέρα 19/06 στις 12:00.

 

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Για την ασφαλή συμμετοχή τους, οι αθλούμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν, κατά την άφιξή τους στον χώρο διεξαγωγής της δραστηριότητας, αρνητικό αποτέλεσμα test COVID-19 (self test, rapid test ή PCR). Σε περίπτωση διενέργειας self test επιδεικνύεται η υπεύθυνη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος από την ιστοσελίδα  self-testing.gov.gr. Ο διαγνωστικός έλεγχος πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί την ίδια ή την προηγούμενη μέρα από τη μέρα συμμετοχής του αθλούμενου.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.