Οδηγίες για την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού/ τι ισχύει για το πιστοποιητικό εμβολιασμού


Οι πληροφορίες ότι ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους πολίτες 18 και άνω επιβεβαιώθηκαν καθώς την Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19 για αυτές τις ηλικίες με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Επίσης, άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-34 με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια: Pfizer, Moderna, AstraZeneca και  Johnson & Johnson.

Στην Ελλάδα εμβολιάζονται αυτή την περίοδο:

Πολίτες άνω των 18 ετών με  Johnson & Johnson .

Πολίτες άνω των 30 ετών.

Πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου. 
Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

 

Οδηγίες για την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15’ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει:

- Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του.

- Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.

- Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Μπορείτε να λάβετε βεβαίωση για τον εμβολιασμό σας κατά του COVID-19. Η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί την επόμενη ημέρα από αυτή που κάνατε την τελευταία δόση εμβολιασμού, ανάλογα με το είδος του εμβολίου.

Θα χρειαστείτε:

τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet

τον ΑΜΚΑ σας

H βεβαίωση που θα εκδώσετε έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα.

Εάν και για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι δυνατή η έκδοση της βεβαίωσης ηλεκτρονικά, κλείστε ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive για να εξυπηρετηθείτε από υπάλληλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μέσω τηλεδιάσκεψης.

Δραστηριότητες που ανοίγουν

Την περασμένη Τετάρτη  26 Μαΐου  είχε ανοίξει η πλατφόρμα για το ηλικιακό φάσμα των 35-39 και για τα τέσσερα εμβόλια ενώ στις 21 Μαΐου είχε ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες ηλικιών 40-44 και για τα τέσσερα εμβόλια.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ανακοινώθηκε το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων από σήμερα, Δευτέρα 31 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι δεν ειπώθηκε το παραμικρό για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων και των δραστηριοτήτων του Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν:

Η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, με το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο από 31/5. 

– Η χρήση των γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθριους χώρους από τις 31/5 από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες αθλητές και ειδικότερα με εβδομαδιαίο self test, τήρηση περιορισμών χωρητικότητας, καταλόγους εισερχομένων και όλων των υγειονομικών μέτρων.

Η έναρξη των αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίων, εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων με προϋποθέσεις: Μέχρι 300 άτομα με μπλοκ ανά 50 άτομα με rapid test ή PCR, ηλεκτρονικές εγγραφές χωρίς απονομές, χωρίς θεατές με χρήση μάσκας πριν την εκκίνηση και μετά τον τερματισμό από την 1/6.

Στα γυμναστήρια θα ισχύουν τα ακόλουθα:

1) Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους

2) Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα

3) Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2.