Αντίστροφη μέτρηση για επιστροφή στην ελευθερία...


Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, αναμένεται να ανοίξει τον Ιούνιο η πλατφόρμα για ραντεβού για όσους ανήκουν στο ηλικιακό φάσμα 20-29 ετών. Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα (για όλα τα εμβόλια) για τις ηλικίες 40-44 ετών θα ανοίξει την Παρασκευή και με βάση το ρυθμό του εμβολιασμού σ' αυτή την ομάδα, θα κριθεί εάν θα  ανοίξει κι αυτή για τους 30-34 ετών.

 Δ. Αναγνωστόπουλος για βεβαιώσεις διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού Covid-19:

«Μόλις γίνει το τεστ θα πρέπει να κατοχυρωθεί στο μητρώο ασθενών της ΗΔΙΚΑ και κατόπιν δίνεται η βεβαίωση που είναι επίσημη.

Όσο για τους πολίτες που κάνουν οι ίδιοι self-test με προσωπική τους ευθύνη μπορούν να μπούν στο selftest.gov.gr και να δηλώσουν ότι έχουν πραγματοποίησει το τεστ είτε για τους ίδιους ως εργαζόμενοι, είτε ως γονείς για τα παιδιά τους».

Πιστοποιητικό εμβολιασμού:

Όσον αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο κ. Δ. Αναγνωστόπουλος επεσήμανε πως θα εκδίδεται με τους κωδικούς taxisnet ενώ εξήγησε πως θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση αναφορικά με το πράσινο πιστοποιητικό για όσους νόσησαν. Τέλος, τόνισε ότι για την ανακοίνωση αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων 2020-2021 οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα ενώ  επιπλέον διευκρινίσεις, ως προς τη διαδικασία, θα δοθούν στη συνέχεια.