Επιτρέπονται από σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις- Τι ισχύει για τα SMS

Αναλυτικά όλα τα περιοριστικά μέτρα για τις ημέρες του Πάσχα

Κείμενο: Κατερίνα Ανδρομιδά

Ανακοινώθηκε κι επισήμως πως από σήμερα, 29 Απριλίου, επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφερειακής ενότητας ενώ η αποστολή ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση παραμένει ακόμη υποχρεωτική. 

Σχετικά με την Κυριακή του Πάσχα επιτρέπεται η συγκέντρωση έως δυο οικογενειών (9 ατόμων) σε εσωτερικούς χώρους και έως 12 (ατόμων) σε εξωτερικό χώρο. Για τη μετακίνηση απαραίτητη είναι η αποστολή του SMS με τον κωδικό 6.

Όσα ορίζονται για τις ημέρες του Πάσχα:

 -Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew) είναι από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί.

Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών, η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

- Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Όσον αφορά στις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής υπενθυμίζεται ότι:
- η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

- Από τις 3  Μαΐου που επαναλειτουργούν τα καταστήματα εστίασης και καφέ, για τη μετακίνηση σε αυτά θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Δεν θα επιτρέπεται καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά.

Από τις 3  Μαΐου ακόμη παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας έως τις 23.00 το βράδυ.

Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν στις 22.45.