Νικολάου Χρυσούλα: «Είναι σκάνδαλο και ξεπερνά την επιστήμη της Βιοπαθολογίας. Γιατί κοροϊδεύουνε πάλι τον Έλληνα πολίτη;»


Σε συνέντευξη που παραχώρησε «Στο Κόκκινο», η κα. Νικολάου Χρυσούλα, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας και ομότιμη καθηγήτρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας-Ανοσολογίας, επεσήμανε τα εξής σχετικά με την ιστορία των self test:

«Η χρησιμότητα του rapid test ανίχνευσης αντιγόνου είναι στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων για να μπορούν γρήγορα έως ότου βγει το μοριακό αποτέλεσμα τα εμπύρετα άτομα να ξέρουν αν είναι θετικά.

Πώς θα ανιχνευθεί το αντιγόνο με τα self test ανιχνεύοντάς το στο χιλιοστό και στην εξωρινική περιοχή; Είναι σκάνδαλο και ξεπερνά την επιστήμη της Βιοπαθολογίας. Από την άνοιξη ζητούσαμε την συνταγογράφηση των μοριακών τεστ και τώρα μοιράζουνε 25 rapid test που έχουνε κολλήσει απέξω στα κουτιά ελληνικές οδηγίες και μέσα μπορεί κανείς να δει τις οδηγίες της πολυεθνικής που αναφέρουν ότι χρειάζεται ρινοφαρυγγικό δείγμα. Γιατί κοροϊδεύουνε πάλι τον Έλληνα πολίτη; H Ένωση Βιοπαθολόγων σκέφτεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Tα συγκεκριμένα τεστ δεν ανιχνεύουν τον ιό σε 7 στους 10 ασυμπτωματικούς ασθενείς με αποτέλεσμα να διασπείρουν τον ιό άνθρωποι που βγήκαν αρνητικοί» .