Η Βαρκελώνη (ελπίζουμε) δείχνει τον δρόμο και για τις υπόλοιπες χώρες


Μας έχουν λείψει πιο πολύ από όλα, η παρακολούθησή τους μέσω live streaming μας ραγίζει κυριολεκτικά την καρδιά και η δουλειά που κάνουν τα ηχεία σπίτι μας δεν συγκρίνεται με κανένα λάιβ. Αυτό που μας φούντωσε ακόμη περισσότερο τα συναισθήματα ζήλειας ήταν το νέο που έσκασε τις τελευταίες ώρες ότι στη Βαρκελώνη, στο γήπεδο Παλάου Σαν Ζόρντι πραγματοποιήθηκε η πρώτη «πειραματική» συναυλία με 5.000 κόσμο κοινό και τους  Love of Lesbian.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Κι ενώ πλησιάζει το καλοκαίρι και στη χώρα μας δεν έχει γίνει κουβέντα για το πώς θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια συναυλίες κι εδώ, η Βαρκελώνη δείχνει τον δρόμο. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την άδεια των υγειονομικών αρχών της χώρας με τη προϋπόθεση να τηρηθούν κάποιοι συγκεκριμένοι όροι. Συγκεκριμένα, οι παρευρισκόμενοι υποβλήθηκαν την ίδια μέρα της συναυλίας σε τεστ κορωνοϊού και ύστερα ανάλογα με τα αποτελέσματα, μέσω μίας εφαμοργής που θα κατέβαζαν στα κινητά τους θα ενημερώνονταν για το αν θα τους επιτρεπόταν η είσοδό τους στη συναυλία. Να σημειωθεί ότι στη τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνονταν το τεστ και η μάσκα ενώ τα τεστ πραγματοποιούνταν σε τρία διαφορετικά σημεία της Βαρκελώνης από 80 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού.

aalc.jpg

 

aalv.jpg

Η Βαρκελώνη δείχνει τον δρόμο

Λαμβάνοντας υπόψη πως πριν αρκετό καιρό είχε επιβεβαιωθεί πως η επικινδυνότητα μετάδοσης του κορωνοϊού σε συναυλιακούς χώρους χαρακτηρίστηκε από «χαμηλή έως πολύ χαμηλή»,  η συναυλία που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη ήταν το πιο ευχάριστο πείραμα που θα μπορούσε να γίνει ώστε να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα των τεστ αντιγόνου αλλά και του εμβολίου. Ο σχεδιασμός πάντως ήταν κάτι παραπάνω από έξυπνος και ελπίζουμε ότι δίνει το μήνυμα και στις υπόλοιπες χώρες για το πώς θα πρέπει να κινηθούν οι αρχές και τα εκάστοτε υπουργεία Πολιτισμού για τη διεκπεραίωση αντίστοιχων ψυχαγωγικών εδηλώσεων.