Αυτά είναι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως απολύτως μη ουσιαστικά από την ΟΕΝΓΕ


Τα νέα μέτρα ανακοίνωσαν οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη τα οποία χαρακτηρίστηκαν απολύτως μη ουσιαστικά από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) σε χθεσινή ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα τους. Εκτός από τις νέες αλλαγές που θα σημάνει στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός νομών πέρασε στο «βαθύ κόκκινο», ανακοινώθηκε και ένα νέο μέτρο.

Οι αστυνομικοί θα έχουν κάθε δικαίωμα να πραγματοποιήσουν όποιες ερωτήσεις θέλουν στους πολίτες που μετακινούνται με τον κωδικό 4 που αφορά στη παροχή βοήθειας και όχι μόνο αυτό. Έχουν το δικαίωμα να ''συνοδεύσουν'' τον πολίτη στο σπίτι το οποίο πρόκειται να επισκεφθεί και να πραγματοποιήσει έλεγχο στο χώρο.

 

Τι ισχύει για τα SMS:

 

Στο SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.

Για το SMS 6 που αφορά στην άθληση ή βόλτα με κατοικίδιο, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

Στη μετακίνηση με sms 4  οι αστυνομικοί  θα κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους ενώ θα έχουν δικαίωμα να ακολουθούν τους πολίτες στα σπίτια στα οποία κατευθύνονται για παροχή βοήθειας.

«βαθύ κόκκινο»


Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου. Στο βαθύ κόκκινο μπαίνει και ο δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο κόκκινο.



Απαγόρευση κυκλοφορίας


Περιοχές που βρίσκονται στο  «κόκκινο»: Απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00- 05:00.
Περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο»: 19:00- 05:00. Εξαίρεση για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη για τις καθημερινές όπου θα ισχύει απαγόρευση: 21:00 - 05:00.