Οι ανάγκες αίματος που έχουν προκύψει κατά το διάστημα της πανδημίας είναι τεράστιες και η ανάγκη για αλληλεγγύη πιο σημαντική από ποτέ


Με σύνθημα  «Όλοι μαζί να κάνουμε Lockdown στις ελλείψεις αίματος» το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ Α.Ε διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό Συντάγματος από τη Δευτέρα 22 έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου. Ώρες προσέλευσης από τις 09:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα. Οι ανάγκες αίματος που έχουν προκύψει κατά το διάστημα της πανδημίας είναι τεράστιες και η ανάγκη για αλληλεγγύη πιο σημαντική από ποτέ. Όσον αφορά τη βεβαίωση που απαιτείται να έχει μαζί του ο αιμοδότης δεδομένων των αυστηρών περιοριστικών μέτρων θα πρέπει να στείλει το μήνυμα 1 στο 13033 ή να συμπληρώσει Β1 στη «Βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

aimodosiaa.jpg

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:

- Θερμομέτρηση κατά την είσοδο
- Χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό)
- Αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
- Τήρηση των αποστάσεων
- Τηλεφωνικά ραντεβού

 

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2132146716 και 2132146726 (από τη Δευτέρα 15/2 έως και την Παρασκευή 19/2/21, και ώρες 9.00-15.00).

Για να δώσετε αίμα χρειάζεται:

- Να είστε 18-65 ετών
- Να έχετε πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
- Να έχετε κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
- Να αναφέρετε πιθανές ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνετε
- Εάν έχετε κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες