Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας


Το σχέδιο «Ελευθερία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με τον εμβολιασμό σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί σε 1.018 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας ωστόσο εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης προσωπικού στα Κέντρα Υγείας ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί στα νοσοκομεία της χώρας.

Η απόφαση αυτή φανερώνει την σοβαρή έλλειψη οργάνωσης στον τομέα της Υγείας, επομένως τα εμβόλια κρίθηκε σκόπιμο να γίνουν σε νοσοκομεία ώστε σε περίπτωση εμφάνισης αλλεργικών αντιδράσεων σε άτομα να υπάρχει προσωπικό.  Μάλιστα αιφνιδιαστική στάθηκε για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία, όπως το  Δρομοκαΐτειο, η πληροφορία ότι θα πραγματοποιούνται σ' αυτής της φύσεως νοσοκομεία εμβολιασμοί.

Δεδομένο είναι επίσης ότι αυτή η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στα νοσοκομεία δεδομένου ότι οι ελλείψεις προσωπικού είναι χαρακτηριστικό και αυτών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, εκτός των κέντρων υγείας. Αναφορικά με τη διεξαγωγή των εμβολιασμών και των ραντεβού είναι γνωστό πως θα ξεκινήσουν στις 20 Ιανουαρίου στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.