Αναλυτικά ο οδηγός με τα νέα μέτρα


Τα νέα περιοριστικά μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 και θα ισχύσουν έως την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 όπου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας σχετικά με την αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτκά, τα νέα μέτρα:

- Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Αττικής, των Δήμων Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των ΤΚ Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης, καθώς και εκτός της νήσου Καλύμνου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

- Απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών από τις 18:00 έως τις 05:00, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

- Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών. Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ).

Δραστηριότητες που παραμένουν κλειστές

- Λιανεμπόριο: Σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας για τα εμπορικά καταστήματα, τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και τα στούντιο αισθητικής. Επίσης παρατείνεται η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος.  

- Χώροι λατρείας: Χωρίς πιστούς για την επόμενη εβδομάδα. Στις κηδείες με τη συμμετοχή πρώτου βαθμού συγγενών και έως 9 ατόμων.

-  Στις εταιρείες, ισχύει η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, καθώς και η εξυπηρέτηση του κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και με ραντεβού, με τήρηση απόστασης στο 1,5 μέτρο.

-  Στα δικαστήρια με ειδικά μέτρα που ισχύουν μέχρι σήμερα  

- Στις 16 και 17 Ιανουαρίου ξεκινούν η Super League 2 και η Volley League με όλα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στη Super League 1 και χωρίς παρουσία κοινού