Οι ανακοινώσεις του Σ. Πέτσα για τη περίοδο των Χριστουγέννων


Με την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί  στις ΜΕΘ της χώρας όπως πληροφορούν τα νοσοκομεία σε ρεπορτάζ, λόγω της οικονομικής στήριξης που δεν τους παρέχεται, σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων, πριν λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Πέτσας, ανακοίνωσε τη παράταση του lockdown στους εξής τομείς. 

Κλειστά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου θα παραμείνουν οι χώροι εστίασης, ψυχαγωγίας, τα δικαστήρια, οι αθλητικές δραστηριότητες (με εξαίρεση τις εγκεκριμένες από την ΓΓΠΠ όπως τα επαγγελματικά πρωταθλήματα Super League και Basket League)τα χιονοδρομικά κέντρα και τα σχολεία. Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις εννιά θα συνεχίσει να υφίσταται. Το ίδιο ισχύει και για την απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων.  Σε ισχύ παραμένει ακόμα η τηλεργασία καθώς και η ατομική άθληση έως τρία άτομα.

 Ενώ για όσους έρχονται από το εξωτερικό την περίοδο των γιορτών (συγκεκριμένα από 18 Δεκεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου), προϋπόθεση αποτελεί να διαθέτουν αρνητικό τεστ PCR (εντός 72 ωρών), καθώς επίσης θα υποβάλλονται σε rapid test και θα ακολουθούν προληπτική καραντίνα 10 ημερών.

Δηλώσεις Σ. Πέτσα για Χριστούγεννα

«Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες για το τι ακριβώς θα ισχύσει παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς».

Πρόσθεσε ακόμη πως θα δούμε αν θα μπορεί να υπάρχει κάτι ευρύτερο όσο αφορά τις ώρες που θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις.

Τόνισε τέλος πως για τις γιορτές των Χριστουγέννων έθεσε όριο μέχρι 9 ατόμων.