Θα μεταδοθεί μέσω live streaming, στο Facebook και στο κανάλι του ιδρύματος στο YouTube


Πανδημία | Το εμβόλιο για τον Covid-19: Προκλήσεις και προοπτικές

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις διαλέξεις live στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διοργανώνει, σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας - «Sports Excellence» που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μια σειρά διαλέξεων με κεντρικό θέμα την πανδημία του COVID-19. Όλες οι διαλέξεις μεταδίδονται μέσω live streaming από τον Πύργο Βιβλίων. Τη διοργανωτική επίβλεψη των διαλέξεων έχει η ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», ενώ όλο το πρόγραμμα πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η ημέρα του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό φαίνεται να πλησιάζει. Με την  πανδημία να καλπάζει με πάνω από 53 εκατομμύρια συνανθρώπους μας να έχουνε προσβληθεί από κορωνοϊό παγκοσμίως, και μέχρι στιγμής να έχουν ανακοινωθεί περίπου 1,2 εκατομμύρια θάνατοι, το φλέγον ερώτημα παραμένει: πόσο γρήγορα θα είναι διαθέσιμα τα εμβόλια;

Μείζονος σημασίας ερωτήματα σχετικά με το εμβόλιο θα απαντηθούν από τους ομιλητές, όπως: α) Γιατί υπάρχουν εμβόλια που προσφέρουν τόσο ισχυρή ανοσία, δηλαδή μέχρι και μεγαλύτερη του 90% ; β) Γιατί ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων αρκείται σε μια επιτυχή προστασία μόνο του 50% των εμβολιαζόμενων για να χορηγήσει την έγκριση της διάθεσης ενός εμβολίου; 
Επιπλέον, θα συζητηθεί ο ρόλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οργάνωση και αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού, η διάρκεια κάλυψης και η δοσολογία των εμβολίων ανεξαρτήτως δημογραφικών χαρακτηριστικών, καθώς και ο χρόνος που χρειάζεται για τον περιορισμό της μεταδοτικότητας του ιού.

Ομιλήτριες:
Γαρυφαλλιά Πουλάκου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων  ΕΚΠΑ
Μαρία Γαζούλη, Καθηγήτρια Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Συντονιστής
Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, Επιστημονικός συνεργάτης SE

Παρασκευή 4/12 | 19.00-20.00
ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
 

Συντονιστική ομάδα:
Παναγιώτης Κουλουβάρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Επιστημονικά Υπεύθυνος SE
Χάρης Τσολάκης, Καθηγητής ΣΕΦΑΑ, Υπεύθυνος αθλητικών προγραμμάτων SE
Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας, Επιστημονικός συνεργάτης SE
Θεόδωρος Δαβιώτης, Υπεύθυνος προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού Α&Π

Tο ΚΠΙΣΝ δίνει βήμα για συζητήσεις και αναπτύξεις ιδεών, αλλά οι απόψεις που εκφέρονται αντιπροσωπεύουν πάντα και μόνο τον εκάστοτε ομιλητή.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις διαλέξεις live στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube.