Τι θα ισχύσει τα Χριστούγεννα για μπαρ, κομμωτήρια, καταστήματα και σχολεία


Με τη κατάσταση στις ΜΕΘ της χώρας να παραμένει ασφυκτική και τον αριθμό των κρουσμάτων να επιμένουν σε ανοδική πορεία κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα και στην Αττική, οι ειδικοί προτείνουν την παράταση του lockdown. Δεδομένου ότι στις αρχές Νοεμβρίου, όταν είχε τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο lockdown, η κυβέρνηση είχε αποφασίσει πως μόνο αν ο καθημερινός αριθμός κρουσμάτων πέσει στα 500 θα έχουμε άνοιγμα, το σκεπτικό αυτό πλέον φαντάζει πολύ μακρινό.  Αναμένουμε μέσα στις επόμενες ώρες η επίσημη ανακοίνωση για την παράταση των περιοριστικών μέτρων.

 

Δηλώσεις Κ. Μητσοτάκη για Χριστούγεννα χωρίς μπαρ 

«Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια. Ίσως σε κάποιο σημείο να μπορούμε να λειτουργήσουμε τα εστιατόρια με κατάλληλη κοινωνική αποστασιοποίηση».

Δηλώσεις Α. Γωργιάδη και Σ. Πέτσα για καταστήματα και κομμωτήρια

«Προσανατολιζόμαστε σε ένα άνοιγμα των εποχικών ειδών (χριστουγεννιάτικων στολιδιών, δέντρων και διακοσμητικών) κυρίως γιατί αυτά τα είδη δεν μπορούν να πουληθούν σε επόμενο χρόνο παρά μόνο μέσα στις γιορτές. Η οριστικοποίηση της απόφασης και του τρόπου που θα γίνει θα το μάθετε τις επόμενες ώρες από το υπουργείο Ανάπτυξης. Ασφαλώς από την ώρα που θα ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο για αυτά τα είδη το ίδιο θα γίνει και για τα σούπερ μάρκετ και τα συγκεκριμένα προϊόντα θα βγουν από την απαγόρευση» δήλωσε ο Α. Γωργιάδης σχετικά με τα καταστήματα ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας δήλωσε για τα κομμωτήρια πως  «τα κομμωτήρια θα ανοίξουν σύντομα».

Κεφάλαιο Σχολεία

Το πιθανότερο σενάριο είναι να  επαναλειτουργήσουν μετά τις γιορτές και όλα μαζί - Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Γυμνάσια, Λύκεια, με στόχο να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού λόγω της αυξημένης κινητικότητας που υπάρχει όταν είναι ανοιχτά. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα μας πουν οι ειδικοί, όπως δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.