Ραντεβού τη Κυριακή, 22 Νοεμβρίου στο κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube


Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 21.00, ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, ο ταλαντούχος ράπερ με το τεράστιο διαδικτυακό following, έρχεται στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για μια δυνατή συναυλία στο πλαίσιο της σειράς Μusic Escapades. 

Ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ (Παναγιώτης Κυριακού) μοιράζεται τα βιώματα και τις προσωπικές του εμπειρίες με τρόπο αφοπλιστικά ειλικρινή ακολουθώντας πιστά μέσα στον χρόνο την κουλτούρα του hip hop. Μεγαλώνει και ωριμάζει μέσα σε αυτήν από το ξεκίνημά του με τους Ψυχόδραμα 07 μέχρι τους προσωπικούς του δίσκους που υπογράφει με το όνομα ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ. Από MC και Beatmaker έχει εξελιχθεί σε ένα δημιουργικό παραγωγό και hip hop artist με δυνατές ρίμες, πάθος, ενέργεια και εξαιρετικό flow. Ως ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Bashment δίνει χώρο και φωνή σε νέους ταλαντούχους ράπερ διευρύνοντας τη σκηνή του conscious hip hop με στίχους που έχουν νόημα και αλήθεια. 

Στη συναυλία του στο ΚΠΙΣΝ, ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ θα ερμηνεύσει τραγούδια από όλη την πορεία του: από τα «Διηγήματα Χαμένης Νιότης» μέχρι τα πρόσφατα κομμάτια του για τα «Παιδιά της Νέας Εποχής» από το τελευταίο του concept άλμπουμ DECA.

Η προσωπική του δισκογραφία ξεκίνησε το 2004 με το Κάνοντας Μια Βόλτα, ενώ ακολούθησε έξι χρόνια αργότερα το άλμπουμ Ήταν Περίεργη Κατάσταση, με τραγούδια όπως το «Ξέρω Πια Πόσο Διαρκεί». Ο ήχος του εξελίσσεται συνεχώς στα επόμενα άλμπουμ του Mόνο Με Χρώμα το 2012 και Ελπίδα το 2015. Σχεδιάζει προσεκτικά κάθε επόμενο βήμα εστιάζοντας στους στίχους, το ηχόχρωμα, την παραγωγή, την ερμηνεία. Αποφεύγοντας, έτσι, την ευκολία της επανάληψης καταθέτοντας διαχρονικά κομμάτια. 

Τον Απρίλιο του 2018, ταξίδεψε στα Red Bull Studios του Τόκιο για την ηχογράφηση και το βιντεοκλίπ ενός single αποκτώντας μια μοναδική εμπειρία. Γεμάτος με νέες εικόνες από την ιαπωνική μητρόπολη έγραψε το τραγούδι «Η Χρονιά του Δράκου» ανοίγοντας ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές του. Λίγους μήνες αργότερα, ακολούθησαν οι πρώτες του διεθνείς εμφανίσεις στο Le Botanique των Βρυξελλών και στο Φεστιβάλ Europavox του Κλερμόν-Φεράν σε δύο μοναδικές συναυλίες. Το 2019, δημιούργησε το πιο φιλόδοξο και ώριμο concept άλμπουμ DECA με δέκα τραγούδια σαν μικρές ιστορίες, όλα οπτικοποιημένα σε αντίστοιχα βιντεοκλίπ σε μία ολοκληρωμένη οπτικοακουστική πρόταση. Αμέσως μετά, το καλοκαίρι του 2019, ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ στάθηκε στην ίδια σκηνή μαζί με 2 ιερά τέρατα της παγκόσμιας μουσικής, τον Damian Marley και τους Cypress Hill, στα πλαίσια του Release Festival. Στις αρχές του 2020, ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ ενορχηστρώνει τα κομμάτια του από την αρχή για το νέο στοίχημα που δημιουργεί με επταμελές σχήμα δίνοντας νέα πνοή στις συνθέσεις του με διαφορετικές, οργανικές εκδοχές τους. 

Κυριακή 22/11, 21.00
ΦΑΡΟΣ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συναυλία live σε αυτή τη σελίδα, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube.

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας τη μακροχρόνια οικονομική του ευρωστία.