Οι ειδικοί επιστήμονες έχουν καταλήξει στο απευκταίο ενδεχόμενο.


Η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε ολικό lockdown στην Αττική ή και πανεθνικό, για ένα μήνα, σε μια ύστατη προσπάθεια να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορωνοϊού. 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο Πέμπτη στις 12.00, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθεί ολικό lockdown στη χώρα.

Το lockdown αναμένεται να έχει άμεση ισχύ, πριν το σαββατοκύριακο (πιθανότατα θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 06:00), ώστε να αποφευχθεί η έξοδος εκδρομέων και ο συνωστισμός. 

Οι ειδικοί επιστήμονες έχουν καταλήξει στο απευκταίο ενδεχόμενο, βλέποντας καθημερινά να αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα στο λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Και από ό,τι φαίνεται δεν θα το αποφύγουμε, καθώς ο πρωθυπουργός φαίνεται να αποδέχεται την εισήγησή τους για ολικό lockdown σε όλη τη χώρα μέχρι και το τέλος του μήνα.

Σήμερα κατεγράφη νέο «ρεκόρ» κρουσμάτων, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 2.646 νέες μολύνσεις. 

Χθες, υπενθυμίζεται ότι ανακοινώθηκαν 2.166 νέα κρούσματα Covid-19, 13 θάνατοι και 169 ασθενείς διασωληνωμένοι.

Update 20:20: Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.  Σύμφωνα με τον Υπουργό, ο οποίος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Ant1, η απόφαση λήφθηκε μετά την επικοινωνία που είχε με την Επίτροπο Υγείας κ. Στ. Κυριακίδου και την Γενική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) Dr Andrea Ammon.

Update 20:51: Σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα μείνουν ανοιχτά μόνο τα δημοτικά, ενώ γυμνάσια και λύκεια κλείνουν.

Update 21:25: Το lockdown θα είναι πιθανότατα στα πρότυπα αυτού που εφαρμόστηκε και στη Θεσσαλονίκη.
 

Διαβάστε εδώ τι ισχύει στη Θεσσαλονίκη.