Κλέψε λίγο οξυγόνο από το πάρκο Νιάρχος (έστω) από την οθόνη σου


Η επιτυχημένη performance «Μια βόλτα στο Πάρκο», που επέστρεψε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με μια σειρά video που υλοποιούνται στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με τη δημιουργική συνεργασία των καταξιωμένων καλλιτεχνών Δημοσθένη Γρίβα (σκηνοθεσία βίντεο-μουσική επιμέλεια) και Τζωρτζίνας Κακουδάκη (δραματουργία-θεατρική σκηνοθεσία), συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο.

Είτε γνωρίζετε ήδη το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος είτε όχι, η σειρά «ψηφιακών ξεναγήσεων» Μια βόλτα στο Πάρκο ρίχνει ένα διαφορετικό φως στο γνώριμο τοπίο. Γνωστοί ηθοποιοί της νέας γενιάς αναλαμβάνουν τον ρόλο του «ξεναγού» σε έναν περίπατο όπου η φύση, η ιστορία, οι μύθοι, η ποίηση, το τραγούδι και η προσωπική αφήγηση συνθέτουν μια διαφορετική κάθε φορά διαδρομή. Έτσι, κάθε ηθοποιός μας συστήνει το «δικό του» Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Η αρχή έγινε με την Κόρα Καρβούνη και έναν περίπατο στο Πάρκο με αποσπάσματα από την Αιολική γη του Ηλία Βενέζη. Στην συνέχεια, την σκυτάλη πήρε η Ηρώ Μπέζου, που μας ξενάγησε στο Πάρκο μέσα από τραγούδια εποχής, συνθέτοντας έναν μοναδικό μουσικό περίπατο. Αυτόν τον μήνα, ο δημοφιλής ηθοποιός Δημήτρης Κουρούμπαλης, αντλεί έμπνευση από το ΠΣΝ και μας αφηγείται γνωστούς μύθους της ελληνικής παράδοσης και γοητευτικές ιστορίες μεταμόρφωσης.  

 Την περίοδο που προηγήθηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανέθεσε στον Δημοσθένη Γρίβα (σκηνοθεσία βίντεο – μουσική επιμέλεια) και την Τζωρτζίνα Κακουδάκη (δραματουργία – θεατρική σκηνοθεσία) τη δημιουργία σειράς βίντεο της performance Μια Βόλτα στο Πάρκο. Έτσι, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αποτέλεσε και πάλι αφορμή για έμπνευση και δημιουργία. Η αρχική, θεατρική εκδοχή αυτών των περιπάτων με την συμμετοχή κοινού (promenade performance), που υλοποιήθηκε την περίοδο 2019-2020 με την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδος και δραματουργού Τζωρτζίνας Κακουδάκη των ηθοποιών Ορφέα Αυγουστίδη, Κόρας Καρβούνη, Ηρώς Μπέζου, Αργύρη Ξάφη, Αργύρη Πανταζάρα, Λένας Παπαληγούρα, Μιχάλη Σαράντη και Μιχάλη Συριόπουλου γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έλαβε ενθουσιώδη σχόλια από τους θεατές.

Η σειρά #snfccAtHome, όπως και όλο το ψηφιακό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και αριστούχος του μεταπτυχιακού της Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται αδιάλειπτα ως ηθοποιός από το 2000 στο θέατρο, το σινεμά και την τηλεόραση με σκηνοθέτες όπως οι Τάκης Τζαμαργιάς, Cezaris Grauzinis, Κώστας Φιλίππογλου, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Βασίλης Μυριανθόπουλος, Νανά Νικολάου, Μάξιμος Μουμούρης, Νίκος Νικολόπουλος, Βασίλης Θωμόπουλος, Γιώργος Σιούγας, Κώστας Λυχναράς κ.ά. Έχει αναλάβει την παραγωγή και οργάνωση θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών σε συνεργασία με το Ελληνικό Φεστιβάλ, το Θέατρο Παλλάς, κ.ά.  Έχει γράψει θεατρικά έργα στα ελληνικά και τα αγγλικά, για την σκηνή και το ραδιόφωνο.