Οι οδηγίες από την υγειονομία


Αν έχεις φρικάρει επειδή πλησιάζει  Ιούλιος, έχεις αγοράσει καινούρια σκηνή (ή κρατάει ακόμη η παλιά) αλλά δεν έχεις ιδέα αν θα μπορέσεις φέτος να ζήσεις τη μαγεία του να ξυπνάς από τον ήχο του κύματος και από την ανατολή που πέφτει στα μάτια σου, σου έχουμε ευχάριστα.

Καιρό τώρα δεν άκουγες κουβέντα για καινούριο κανονισμό σχετικά με το πώς θα κάνεις κάμπινγκ εν καιρώ κορωνοϊού.

Ο κανονισμός,όμως, δεν είναι πια μυστικό και μπορείς να δεις πιο κάτω αναλυτικά τι θα ισχύσει!

Οι οδηγίες που αναφέρουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα:

– Σε κάθε κάμπινγκ πρέπει να υπάρχει γραπτό σχέδιο για τη διαχείριση ύποπτου περιστατικού κορωνοϊού, ενώ θα υπάρχει ένας υπεύθυνος.

– Θα πρέπει να υπάρχουν επαρκή μέσα ατομικής προστασίας και να διανέμονται στο προσωπικό του κάμπινγκ ανάλογα με τα καθήκοντά του, μαζί με τις οδηγίες για την ορθή χρήση τους.

– Ενημέρωση των πελατών για την υποχρέωση εφαρμογής των μέτρων προστασίας.

– Η χρήση υφασμάτινης μάσκας συνιστάται να εφαρμόζεται από το προσωπικό, τους πελάτες και κάθε άλλο άτομο το οποίο εισέρχεται στους εσωτερικούς στεγασμένους χώρους του καταλύματος.

– Στην είσοδο των εσωτερικών στεγασμένων κοινόχρηστων χώρων του καταλύματος πρέπει να υπάρχουν σταθμοί αντισηπτικών.

– Η κοινωνική απόσταση 1,5 μέτρων τηρείται σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους μεταξύ των ατόμων που δεν ανήκουν στη ίδια οικογένεια ή παρέα ή και δεν διαμένουν στο ίδιο κατασκηνωτικό μέσο.

– Συνίστανται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και η τηλεφωνική συνεννόηση, όσο αυτό είναι δυνατό σε ό,τι αφορά παραγγελίες, αγορές υπηρεσιών και αγαθών, εξοπλισμού κ.λπ.

– Δεν επιτρέπεται η είσοδος, η διέλευση, η παραμονή, καθώς και η χρήση των εγκαταστάσεων του κάμπινγκ από μη διαμένοντες στο κατάλυμα. Η διεύθυνση του καταλύματος τηρεί αρχείο που διατηρείται στο κάμπινγκ με ευθύνη της, για όλα τα άτομα που διαμένουν ή διέμειναν σε αυτό.

– Για τη λειτουργία της παραλίας του κάμπινγκ, ισχύουν οι κανονισμοί του κράτους για τις παραλίες σε ότι αφορά την πρόληψη του COVID-19.

– Η απόσταση μεταξύ κάθε μορφής κατασκηνωτικού μέσου (τροχόσπιτα, αυτοκινούμενα, σκηνές, κτλ.) θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 μέτρα από την πόρτα εισόδου του κατασκηνωτικού μέσου και 3 μέτρα από κάθε άλλη πλευρά του.

– Η κοινωνική απόσταση των 1,5 μέτρων μεταξύ των ατόμων που δεν μένουν στο ίδιο κατασκηνωτικό μέσο ή οικίσκο πρέπει επίσης να εξασφαλίζεται σε όλους τους χώρους.

– Λοιπός εξοπλισμός που εκμισθώνεται ή παρέχεται (όπως στρώματα, τρόμπες, τραπεζάκια, κτλ.,) θα πρέπει να καθαρίζεται και να απολυμαίνεται μεταξύ των χρήσεων τους από διαφορετικούς πελάτες.

– Οι εγκαταστάσεις υγιεινής (αποχωρητήρια, ντους, χώροι πλύσης χεριών, αποδυτήρια, νεροχύτες για το πλύσιμο πιάτων) πρέπει να απολυμαίνονται σύμφωνα με αναρτημένο ενημερωμένο πρόγραμμα με διάλυμα χλωρίνης και να αερίζονται επαρκώς κατά την χρήση.

– Οι νιπτήρες πρέπει να είναι συνεχώς εφοδιασμένοι με σαπούνι, χειροπετσέτες και ποδοκίνητους κάδους για τα απορρίμματα.

– Τα εστιατόρια, καταστήματα και οι λοιπές εγκαταστάσεις θα λειτουργούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελλάδας.