Πρόβλεψη ότι θα το έχουμε έως τον Οκτώβρη


Η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ, εμφανίστηκε ως αγγελιαφόρος θετικών ειδήσεων στο Mega ενημερώνοντας πως πιθανότατα το εμβόλιο για τον Covid θα είναι έτοιμο τον Οκτώβρη.

Τα ευχάριστα νέα για τη παρασκευή του εμβολίου προέρχονται από την Μ. Βρετανία, την Οξφόρδη  και την εταιρεία Pfizer.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για το εμβόλιο και από την αρχή της συγκεκριμένης συνεργασίας υπήρχαν αισιόδοξα μηνύματα πως ίσως το εμβόλιο να υπάρχει νωρίς το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την Α. Κοτανίδου, η προσπάθεια που έχει γίνει για την υγειονομική υποστήριξη των νησιών είναι σημαντική τόσο για τα ύποπτα όσο και για τα θετικά κρούσματα. Παράλληλα έχει οργανωθεί ειδικό σύστημα μεταφοράς για τους ασθενείς που θα βρίσκονται σε πιο βαριά κατάσταση.

Η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα θα φανεί στα μέσα με τέλη Ιουλίου, ενώ αισιόδοξες είναι οι έρευνες που δείχνουν «εξασθένηση» του Covid στην Ελλάδα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της χαμηλής υγρασίας. 

Τέλος, η καθηγήτρια μίλησε για τους φόβους για δεύτερο κύμα πανδημίας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. «Αν υπάρξει δεύτερο κύμα πανδημίας είμαστε πιο έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε» επισήμανε.