Η kouzinUP είναι μια φοιτητική εκπομπή μαγειρικής που δε πρέπει να χάσεις!

Φοιτητές από τη Πάτρα Μένουν Σπίτι και μαγειρεύουν!

Κείμενο: Κατερίνα Ανδρομιδά

Ο κορωνοϊός μας έχει στερήσει την ελευθερία μας αλλά όχι την έμπνευσή μας και η συγκεκριμένη  ομάδα φοιτητών από τη Πάτρα είναι η τρανή απόδειξη για αυτό!

Η νέα διαδικτυακή εκπομπή μαγειρικής kouzinUP από το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι γεγονός, γι' αυτό λοιπόν μένουμε σπίτι, μαγειρεύουμε και δεν πτοούμαστε. 

Το kouzinUP έχει στόχο να φέρει τους φοιτητές πιο κοντά στην υγιεινή διατροφή ενώ παράλληλα είναι εμπνευσμένο από διάφορες καθημερινές ιστορίες που γεννιούνται μέσα σε κάθε φοιτητόσπιτο, το οποίο σέβεται τον εαυτό του, με τη διαφορά ότι τελικά όλοι φεύγοντας από το πλατό θα έχουν μάθει πολλά πράγματα διασκεδάζοντας.

Η ομάδα της εκπομπής σας οδηγεί σε απλά, αλλά και πιο δύσκολα μαγειρικά μονοπάτια με βασικό σκοπό να σας κάνει να μάθετε νέα πράγματα και κυρίως να γελάσετε και να περάσετε καλά. Συμβουλές μαγειρικής για έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, τεχνικές, άφθονο γέλιο και πολύ φαγητό συνθέτουν το κλίμα της νέας εκπομπής του UP Web Tv του διαδικτυακού καναλιού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Παρουσίαση:

Κωνσταντίνα Σομαλακίδη, Τμήμα Γεωλογίας

Χριστόφορος Πλιάτσικας, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

Αρχισυνταξία:

Χριστόφορος Πλιάτσικας, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

Κάμερες:

Ζήσης Μανούσκος, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών

Αλέξανδρος Ξιάρχος, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

Ηχοληψία:

Ζήσης Μανούσκος, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών

Μοντάζ - Post Production:

Αλέξανδρος Ξιάρχος, τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

Η συνταγή του 4ου επεισοδίου (Κοτόπουλο Γιουβέτσι)

Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε (ψιλοκομμένο κρεμμύδι και πράσο(προαιρετικά) και καρεδάκι από καρότο . Μόλις ιδρώσουν αρκετά προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο και σβήνουμε με κρασί (ότι κρασί έχουμε διαθέσιμο). Καλύπτουμε με νερό η ζωμό της αρεσκείας μας, προσθέτουμε ντομάτα κονκασέ και ένα κουταλάκι του γλυκού παστά ντομάτας. Εν συνεχεία, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και φύλλα δάφνης και αφήνουμε να πάρουν βράση. Παράλληλα θωρακίζουμε το κριθαράκι σε ένα τηγάνι με λίγο λαδί μέχρι να «χρυσαφίσει» ελαφρώς. Μετά τα αδειάζουμε σε ένα ταψί. Μαρινάρουμε με τα μπαχαρικά της αρέσκειας μου τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα θωρακίζουμε και αυτά στο τηγάνι για να πάρουν χρώμα και να κάνουν κρουστά. Τα προσθέτουμε και αυτά πάνω στο κριθαράκι. Προσθέτουμε επιπλέον τη μισή ποσότητα σάλτσας στο ταψί και τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Τακτικά ελέγχουμε αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε υγρά. Η συγκεκριμένη συνταγή θα χρειάζεται περίπου 40 λεπτά με 1 ώρα για να εκτελεστεί.