638 χλμ σε ένα βίντεο...


 

638 χλμ σε ένα βίντεο...

 

Τα 638 χλμ. της διαδρομής που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με το Βελιγράδι θα καταγράψουν σε βίντεο τέσσερις συνεργάτες της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 ταξιδεύοντας για 14 ώρες με τρένο.

Οι Χαράλαμπος Παπαϊωάνννου (ΕΠΝ 2014),  Νώντας Στυλιανίδης ( φωτορεπόρτερ), Francesco Deplano (Ιταλός, μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης, video artist) και  Φώτης Κριτσέλας (video artist) ξεκινούν την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου από το σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης για να φτάσουν αργά το βράδυ στο Βελιγράδι. Σκοπός της πρωτότυπης αυτής δράσης είναι να δοθεί προβολή στη δυνατότητα μετακίνησης των νέων με τρένο ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και το Βελιγράδι, να προβληθούν τα νεανικά στέκια των δύο πόλεων και να δοθεί έμφαση στη συνεργασία που μπορεί να αναπτυχθεί μέσω του σιδηροδρόμου. 

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη της ΤΡΕΝΟΣΕ, της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, του Σερβικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, του Τουριστικού Οργανισμού Βελιγραδίου και του Δήμου του Βελιγραδίου.

 

 

Το τελικό αποτέλεσμα του project θα είναι ένα βίντεο προβολής των δύο πόλεων, στο οποίο θα υπάρχουν και μηνύματα συνεργασίας από τους Δημάρχους της Θεσσαλονίκης,  Γιάννη Μπουτάρη και του Βελιγραδίου Sinisa Mali.  

 

THES-BEL.jpg