To Project Wing  θα βοηθά πληγείσες περιοχές αλλά και delivery αγορών 


 

To Project Wing  θα βοηθά πληγείσες περιοχές αλλά και delivery αγορών 

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, που επιβεβαίωσε προ ολίγου και η Google ανεβάζοντας σχετικό βίντεο στο YouTube, η εταιρεία δοκιμάζει ένα εναέριο σύστημα παράδοσης αγαθών, μέσω μή επανδρωμένων αεροσκαφών (τα γνωστά πλέον drones), ονόματι Project Wing.  

 

 

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η εταιρεία εργάζεται μυστικά εδώ και δύο χρόνια επάνω στο εν λόγω project, μέσω του τμήματος καινοτομίας Google X. Ένα project το οποίο θυμίζει πολύ το Prime Air, την αντίστοιχη απόπειρα της Amazon που είχε ανακοινωθεί στα τέλη του 2013.   Όπως αναφέρει η Google, το Project Wing φιλοδοξεί να παράσχει εναέρια βοήθεια παραδίδοντας αγαθά όπως φάρμακα και τρόφιμα σε περιοχές του πλανήτη που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και πολέμους και που είναι δύσκολα προσβάσιμες μέσω άλλων οδών.  

 

Η εταιρεία, που δεν αποκλείει και την εμπορική εκμετάλλευση του project για ταχύτατη παράδοση προϊόντων μέσω ηλεκτρονικών αγορών, πραγματοποιεί τις δοκιμαστικές πτήσεις στην Αυστραλία εξαιτίας του αυστηρού νομικού πλαισίου που ισχύει για την πτήση drones στις ΗΠΑ και εκτιμά ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να μπει σε εφαρμογή.  

 

{youtube}cRTNvWcx9Oo{/youtube}