Διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα για τα σοβαρότατα προβλήματα του Μεγάρου Μουσικής.

 


Διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα για τα σοβαρότατα προβλήματα του Μεγάρου Μουσικής.

 

Διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα για τα σοβαρότατα προβλήματα του Μεγάρου Μουσικής, τα χρέη του οποίου βρίσκονται στο ιλιγγιώδες ύψος των 420 εκ. ευρώ –νούμερο που ασφαλώς προκαλεί μια κοινωνία ολοένα και πιο στριμωγμένη από την Κρίση και την κυβερνητική φοροεπιδρομή. 

 

Ο νυν Υπουργός Πολιτισμού, κ. Κώστας Τασούλας, πρότεινε να μεταβιβαστεί στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, ως ένα είδος ανταλλάγματος για την ανάληψη, εκ μέρους του κράτους, του χρέους. 

 

Την πρότασή του φάνηκε να αποδέχεται ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, κ. Ιωάννης Μάνος, με βάση τα όσα δήλωσε μιλώντας στην Καθημερινή: 

 

«Όσα ανακοίνωσε ο υπουργός πιστεύω ότι βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση. Πρώτον, διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον: η πολιτεία αναλαμβάνει τις δανειακές υποχρεώσεις του Μεγάρου και, όπως αναφέρει ο υπουργός, με τη μεταβίβαση τις κυριότητας των δύο κτιρίων υπάρχει ποιοτική και ποσοτική ισορροπία μεταξύ παροχής και αντιπαροχής. Επίσης, η πολιτεία θα έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ. (6 μέλη, ενώ 5 μέλη προέρχονται από το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής»). Επίσης, η πολιτεία θα παρακολουθεί την υλοποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Μεγάρου και υπουργείων Πολιτισμού και Οικονομικών».

 

 

Σημαντική παράμετρος σε όλα αυτά, η διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων, οι οποίοι, σύμφωνα με τον κ. Μάνο, «έδειξαν στα χρόνια αυτά ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης, στήριξαν τις καλλιτεχνικές μας δράσεις και δεν έλειψαν μία ημέρα από την εργασία τους, παρά την αβεβαιότητα και τις μεγάλες καθυστερήσεις στη μισθοδοσία. Τρίτον, διασφαλίζεται η λειτουργία της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης, δημιούργημα του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής”, που τόσα έχουν προσφέρει στο Μέγαρο Μουσικής και θα συνεχίσουν να προσφέρουν στο πλαίσιο κοινών εκδηλώσεων και δράσεων».