Ο Tomas Alexandersson είναι ένας νεαρός Σουηδός φοιτητής που έχει ένα παράξενο χόμπι..


 

Ο Tomas Alexandersson είναι ένας νεαρός Σουηδός φοιτητής που έχει ένα παράξενο χόμπι. Για να λέμε την αλήθεια δεν είναι δα και τόσο παράξενο. Εδώ και κάποια χρόνια μαζεύει τουριστικούς οδηγούς και κάρτες από το Ταλίν , πρωτεύουσα της Εσθονίας, και τους ανεβάζει στο The Tallin Collector blog. Όλο το υλικό προέρχεται από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης (1935 μέχρι 1991) και μας δίνει μία άλλη – ίσως πιο νοσταλγική - εικόνα της πρωτεύουσας της Εσθονίας και πως την παρουσίαζαν οι τότε τοπικές αρχές και τουριστικά γραφεία. 

 

Ο ίδιος έζησε στο Ταλίν από το 2005 μέχρι και το 2013 και μετά επέστρεψε στην Στοκχόλμη, αλλά το πάθος του για την πλούσια ιστορία του Ταλίν δεν τον εγκατέλειψε. Και είναι αλήθεια, το Ταλίν είναι μία από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης για όποιον το έχει επισκεφτεί. 

 

Μέσα από μερικά δείγματα που παρουσιάζουμε παρακάτω, ο σκοπός του Tomas Alexandersson για τη δημιουργία ενός virtual μουσείο δεν φαντάζει ανέφικτος (μάλιστα, έχει ξεκινήσει τις πρώτες του φωτογραφικές εκθέσεις σε galleries). Χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν αυτόν!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επισκεφτείτε το The Tallin Collector για περισσότερες εικόνες: www.thetallincollector.com