Το νέο coffee table βιβλίο της gestalten μοιράζεται ιστορίες και έμπνευση για να ξεκινήσεις την επιχείρηση που πάντα ονειρευόσουν.


«Ζήσε και δούλεψε κάτω από τους δικούς σου όρους» είναι ο υπότιτλος του νέου βιβλίου – συνεργασία ανάμεσα στο βρετανικό περιοδικό Courier και τον γερμανικό εκδοτικό οίκο gestalten. Για κάποιους, αυτό από μόνο του είναι ικανό να στρέψει τα όλα τα βλέμματα προς τα εκεί. Βλέπετε, για αυτούς που δε γνωρίζουν και για όσους θέλουν να μάθουν, το περιοδικό Courier τα τελευταία τρία χρόνια ηγείται των νέων ανεξάρτητων περιοδικών τίτλων, ένα περιοδικό που κυκλοφορεί κάθε δύο μήνες – μαζί με άκρως ενημερωμένο και εξαιρετικό εβδομαδιαίο newsletter και πολλές ειδικές εκδόσεις - και είναι αφιερωμένο σε νέα πρόσωπα και ιστορίες από όλο τον κόσμο γύρω από σύγχρονες ανεξάρτητες επιχειρήσεις, νέους ανθρώπους που τολμούν και υπέροχες ιδέες. Work better, live smarter, be happier.



Από την άλλη, βιβλία του εκδοτικού οίκου gestalten από το Βερολίνο, σίγουρα έχετε δει να πωλούνται σε πολλά design μαγαζιά, art βιβλιοπωλεία και hip καφέ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με υψηλή αισθητική, τίτλους που «παντρεύουν» τη φωτογραφία και το storytelling και θεματικές κατηγορίες όπως αρχιτεκτονική, visual culture, design και μόδα, απόδραση και ταξίδια, γαστρονομία. Όταν, λοιπόν, έχεις τη συνεργασία μεταξύ ενός περιοδικού και ενός εκδοτικού οίκου που είναι συνώνυμοι με το σήμερα, το σύγχρονο και το πρωτοποριακό, πάντα περιμένεις κάτι καλό.

Citizen of Nowhere, Bangkok, Thailand I Image: Natthawut Taeja, Dream Businesses, gestalten 2023

Το βιβλίο “Dream Businesses: Live And Work On Your Own Terms” έφτασε στα χέρια μας πριν από λίγες μέρες και πραγματικά είναι χάρμα οφθαλμών. Είναι οι ιστορίες νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις, πολλοί από αυτούς σε μέρη μακρινά από την πατρίδα τους. Με το «Dream Businesses» - και μέσα από φοβερές φωτογραφίες - ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο και συναντάμε αυτούς τους επιχειρηματίες που μοιράζονται μαζί μας την έμπνευση για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, πώς τα κατάφεραν και τις προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν, μαζί με χρήσιμες συμβουλές και λόγια σοφίας για τους επόμενους από εμάς που θα θελήσουμε να ξεκινήσουμε κάτι δικό μας.

PNY, France I Image: Thomas Chene, Dream Businesses, gestalten 2023

Πολλές οι όμορφες και εμπνευσμένες ιστορίες που ξεχωρίσαμε: Ένα micro hotel έξι δωματίων και retreat στη Σρι Λάνκα, ένα bonsai workshop στο Όρεγκον των ΗΠΑ, ένα νέο mezcal brand από το Μεξικό και ένα fashion label από την Ινδία, μία φάρμα λουλουδιών στη Γαλλία και ένα μοναδικό chef residency στη Σικελία, μία σχολή surf και guesthouse στο Μαρόκο, ένα παραθαλάσσιο καφέ με skate bowl στις Φιλιππίνες κ.α. Η έκπληξη έρχεται όταν στις σελίδες του βιβλίου βλέπουμε και το υπέροχο στούντιο ηχογράφησης και residency Old Carpet Factory στην Ύδρα, κάτι που μας έφερε έξτρα χαμόγελα.

Το «Dream Businesses» είναι ένα coffee table βιβλίο που για όποιους λόγους το πιάσετε στα χέρια σας, θα σας αποζημιώσει και θα σας εμπνεύσει.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Clement Bouteille Fleurs, Chambaniere, France I Image: Luke & Nik, Dream Businesses, gestalten 2023