Το TEDxAthens επιστρέφει και μας προ(σ)καλεί να γίνουμε ξανά παιδιά, το Σάββατο 28/5 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 


Το άγνωστο. Ο κρυφός πρωταγωνιστής της ύπαρξής μας. Το μήλον της Έριδος που άλλαξε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Άλλοτε ως την υπέρτατη δυνατότητα για δημιουργία και άλλοτε ως το μεγαλύτερο εμπόδιο για εξέλιξη. Στο άγνωστο δημιουργήσαμε Θεούς και δαίμονες, πολεμήσαμε, βρήκαμε τη μακροζωία και σύντομα θα μπορούμε να λέμε πως κατοικήσαμε τον πλανήτη Άρη.

Το άγνωστο περιγράφει ένα μέλλον όπου δεν υπάρχουν κανόνες, περιορισμοί και προκαταλήψεις. Έναν χώρο με άπειρες δυνατότητες. Τόσο χαοτικό, που ο ανθρώπινος εγκέφαλός μας δυσκολεύεται να κατανοήσει. Έτσι ως ενήλικες, αντί να αντιλαμβανόμαστε το άγνωστο για αυτό που πραγματικά είναι, αφήνουμε την αίσθηση αβεβαιότητας και φόβου που μας δημιουργεί, να καθορίζει τις ζωές μας. Όμως όλες οι περιπέτειες που πρόκειται να ζήσουμε κρύβονται ακριβώς εκεί. Εκεί όπου ακόμα δεν έχουμε πλοηγηθεί.

Το άγνωστο είναι σπουδαίο. Δίνει νόημα στην ανθρώπινη υπόστασή μας. Επαναπροσδιορίζει την ανάγκη μας για ανακάλυψη και γνώση. Ως παιδιά, το αντιμετωπίζουμε με δέος, σαν έναν απέραντο λευκό καμβά, έτοιμος να υποδεχτεί όλα όσα μπορούμε να φανταστούμε. Και όσα μπορούμε να φανταστούμε, μπορούμε και να πραγματοποιήσουμε.

Το TEDxAthens επιστρέφει και μας προ(σ)καλεί να γίνουμε ξανά παιδιά, βουτώντας με φόρα στο Σπουδαίο Άγνωστο. Και πού ξέρεις, μπορεί σε αυτό το ταξίδι να φτάσουμε σε νέους, άγνωστους μέχρι σήμερα προορισμούς. Θα το τολμήσεις;


https://www.tedxathens.com