Ανανεώνει την πολιτική της...


Δεδομένου του μεγάλου αντίκτυπου που αναμένεται να έχει η επιδημία του κορωνοϊού στην τουριστική βιομηχανία, η Airbnb ανανέωσε την πολιτική κρατήσεων της, με στόχο να διευκολύνει τόσο τους “οικοδεσπότες” όσο και τους επισκέπτες της να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους, όσο δυνατόν χωρίς απώλειες.

H εταιρεία θα επιβραβεύσει τους οικοδεσπότες που είναι πιο ευέλικτοι ή “γενναιόδωροι” όσον αφορά τις επιστροφές χρημάτων, θα προωθεί τις αγγελίες τους προκειμένου να προσελκύσει νέους επισκέπτες και κρατήσεις και θα απαλλάξει τους συγκεκριμένους οικοδεσπότες από το τυπικό τέλος 3%, που πληρώνουν υπό φυσιολογικές συνθήκες. Όλα τα παραπάνω, ισχύουν μέχρι την 1η Ιουνίου.

Επίσης, μέχρι την ίδια ημερομηνία, όσοι ακυρώσουν τις κρατήσεις τους δεν θα υποχρεώνονται να καταβάλουν το τέλος ακύρωσης, το οποίο αντιστοιχεί στο 14% της τιμής. Επίσης, οι πελάτες που θα κάνουν κρατήσεις από σήμερα έως την 1η Ιουνίου, σε περίπτωση που ακυρώσουν, θα λάβουν ένα κουπόνι, ίσης αξίας με το τέλος ακύρωσης, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μελλοντικές κρατήσεις.

Το Airbnb δημιούργησε επίσης νέα εργαλεία, υπό τον γενικό τίτλο More Flexible Reservations . Όσοι τα αξιοποιούν, θα επιβραβεύονται με προώθηση των αγγελιών τους. Όσοι πελάτες, επίσης, επιθυμούν εξαρχής πιο ευέλικτους όρους κρατήσεων, μπορούν να κοιτούν αγγελίες με την ένδειξη “Flexible“.

Τέλος, κάποιοι ενδέχεται να δικαιούνται 100% επιστροφή χρημάτων, εάν η περιοχή την οποία θα επισκεφθούν “επηρεάζεται σοβαρά” από τον κορωνοϊό.

Πηγή