Η νέα -πολλά υποσχόμενη- Startup...


Μια νέα Startup από τη Silicon Valley επιχειρεί να δημιουργήσει τους “πρώτους έξυπνους φακούς επαφής στον κόσμο”, τοποθετώντας μία οθόνη ακριβώς μπροστά από τα μάτια μας!

Η εταιρεία, που ονομάζεται Mojo Vision, παρουσίασε μια πρώιμη έκδοση του προϊόντος της στη CES 2020, και έχει ξεκινήσει πλέον να μιλά για την ανάπτυξή του. Η τεχνολογία της Mojo ενσωματώνεται σε έναν φακό, ο οποίος έχει ένα “βολβώδες” τμήμα που “κάθεται” λίγο πάνω από την επιφάνεια του ματιού. Ο φακός διαθέτει οθόνη 14.000 ppi (συγκριτικά, το iPhone 11 διαθέτει οθόνη 326 ppi) καθώς και αισθητήρα εικόνας, ραδιόφωνο και αισθητήρα κίνησης που βοηθά στη σταθεροποίηση των εικόνων.

Αυτό που προσπαθεί ουσιαστικά να κάνει η Mojo Vision, είναι να βοηθήσει ανθρώπους με χαμηλή όραση να δουν καλύτερα, παρουσιάζοντάς τους “ενισχυμένες” εικόνες του κόσμου, “οξύνοντας” κάποιες λεπτομέρειες ή κάνοντας “ζουμ” σε άλλες. Την ίδια ώρα, θέλει να τοποθετήσει όλα τα δεδομένα που χρειάζεται κάποιος (με χαμηλή όραση ή χωρίς) μπροστά στα μάτια του.

Γιατί να σηκώσεις το τηλέφωνο να δεις γιατί χτύπησε, όταν μπορείς να κοιτάξεις στην άκρη του ματιού σου και να δεις σε ένα κλάσμα δευτερολέπτου; Αυτή είναι η λογική πίσω από το προϊόν και ακούγεται πολύ “μακρινή”, γιατί όντως είναι. Το προϊόν είναι ακόμα υπό κατασκευή και χρειάζεται αρκετή έρευνα προκειμένου να φτάσει στα χέρια μας.

Επιπλέον, η εταιρεία πρέπει πρώτα να λάβει έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων προκειμένου να διαθέσει τους έξυπνους φακούς της στους καταναλωτές, ιδίως για περιπτώσεις ιατρικής χρήσης.

Πηγή