Πόσο εύκολο είναι να βρεις την πρώτη σου δουλειά;


Έξι χρόνια Δημοτικό, έξι χρόνια Γυμνάσιο-Λύκειο, 4 χρόνια Σχολή και τώρα πτυχίο! Χάρηκες πολύ που επιτέλους οι κόποι σου ανταμείφθηκαν και σίγουρα χάρηκε και η μαμά σου που σε καμάρωσε με την τήβεννο και πλέον έχει καδράρει τη φωτογραφία σου στο σαλόνι και σε καμαρώνει καθημερινά. Μετά λοιπόν από τόσα χρόνια στα θρανία, ήρθε η ώρα να αλλάξεις σελίδα στη ζωή σου και να ξεκινήσεις την αναζήτηση της επαγγελματικής σου πορείας.

Μετά από το σχολείο, τα φροντιστήρια, τις πανελλήνιες, το διάβασμα, τη σχολή, την εξεταστική και την αγωνία, ξαφνικά όλα φαντάζουν και πάλι άγνωστα.

Όπως την πρώτη μέρα που πάτησες το πόδι σου στη σχολή και έκανες ερωτήσεις, έψαχνες μόνος σου, αναρωτιόσουν για τα ιδανικά μαθήματα για εσένα, αλλά σε λίγο μόλις καιρό είχες νιώσει οικεία και είχες προσαρμοστεί.

Έτσι και τώρα! Μπορεί να τέλειωσες μόλις τη σχολή σου και να μην ξέρεις τι πρέπει να ψάξεις και πώς να κάνεις το πρώτο βήμα στην επαγγελματική σου πορεία.

Δεν είναι άλλωστε πολλές οι εταιρείες που δίνουν την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία ή και ακόμα να τους βοηθήσουν να εξελιχθούν.

aegean2.jpg

Για αυτό το λόγο, όταν ξεκινήσεις τη διαδικασία εύρεσης εργασίας, θα πρέπει να μάθεις για την εταιρεία που ενδιαφέρεσαι να στείλεις βιογραφικό. Να μάθεις για το αντικείμενό της, τον τρόπο λειτουργίας της, την ιστορία της!

Γιατί από αυτή την εταιρεία, θα μάθεις τον επαγγελματικό τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζεις τα πράγματα, θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τις ικανότητες και τα ταλέντα σου. 

Πρόσφατα είδα μία αγγελία της AEGEAN, με την εταιρεία να αναζητά άτομα για το Call Center. 

aegean.jpg

Για την συγκεκριμένη θέση, είδα ότι οι απαιτήσεις είναι λογικές

Απολυτήριο Λυκείου
Πτυχίο σπουδών (όχι υποχρεωτικό)
Εξαιρετική γνώση Ελληνικών και Αγγλικών
Πολύ καλή γνώση επιπλέον γλώσσας (Γερμανικών, Γαλλικών, Ιταλικών, Ρωσικών, Ισπανικών) , αλλά και πάλι δεν είναι υποχρεωτικό
Πολύ καλή γνώση Microsoft Office

Σε σχέση με άλλες entry αγγελίες που έχω δει, οι οποίες παρεμπιπτόντως δεν είναι πολλές, τα απαιτούμενα προσόντα είναι απολύτως λογικά και σίγουρα αφορούν ένα πολύ μεγάλο κοινό των νέων.

Κάνοντας μία έρευνα για την AEGEAN, ανακάλυψα ότι είναι από τις εταιρείες που σου δίνουν την δυνατότητα να ενταχθείς στην ομάδα της χωρίς να διαθέτεις προϋπηρεσία και να εξελιχθείς τόσο στο τμήμα στο οποίο θα ενταχθείς αρχικά όσο και συνολικά στην εταιρεία

Συγκεκριμένα, περίπου 11% των ατόμων που εξυπηρετούν τις επικοινωνίες μετακινείται κάθε χρόνο σε κάποια νέα θέση και εξελίσσεται μέσα από την διαδικασία των εσωτερικών αγγελιών!

call_center.jpg

Επιπλέον, η AEGEAN επενδύει συστηματικά τα τελευταία χρόνια στις νέες τεχνολογίες σε όλες τις λειτουργίες της και θεωρείται ως «early-adapter» πρωτοποριακών εφαρμογών και για τη διαχείριση τηλεφωνικών κλήσεων. Μόνο η ομάδα του τηλεφωνικού κέντρου αριθμεί 150 στελέχη!

Επενδύουν ακόμη και στον εργαζόμενο, όπως θα έπρεπε να γίνεται σε όλες τις εταιρείες, με 25 εργάσιμες ημέρες εκπαίδευσης σε συστήματα και διαδικασίες και επανεκπαίδευση κατά μέσο όρο από 3 έως 6 ημέρες ετησίως.

Και φυσικά μην ξεχνάς τα ταξίδια με τα οποία θα γεμίσεις τον χρόνο σου! Και πόσα μέρη θα έχεις να ανακαλύψεις, μιας και το δίκτυο της AEGEAN είναι πολύ μεγάλο, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε εξωτερικό.

Κάνε το πρώτο βήμα γιατί η ευκαιρία μπορεί να είναι τώρα!

Κάνε την αίτηση και ξεκίνα ένα νέο υπέροχο ταξίδι!