Διαβάστε για τα workshops που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκεύη 22 Σεπτεμβρίου.


Το Digitized, το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο για το χώρο του digital design στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στην κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Την αμέσως προηγούμενη ημέρα, όμως, όπως προστάζει η παράδοση, θα πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια του Digitized, τα οποία και φέτος καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων και γνώσεων: από το sketch, design thinking και το VR στο CΧ, το UX/UI και το data driven design. Kι όλα αυτά από τους κορυφαίους επαγγελματίες της ελληνικής αγοράς!
Αναλυτικότερα, τα εργαστήρια έχουν ως εξής:

Sketch: Από το Design στην παράδοση (Θοδωρής Τσονγκίδης, Beat)
Σε αυτό το hands-on εργαστήριο, θα σχεδιάσουμε (ναι, θα σχεδιάσουμε πραγματικά) μια native iOS εφαρμογή στο Sketch. Μαθαίνοντας πως να επισπεύουσουμε την διαδικασία σχεδιασμού μας, θα δούμε μερικά πολύ χρήσιμα plugins και θα μάθουμε πως να παραδώσουμε τα σχέδιά μας στους προγραμματιστές.

Σκέψου σαν Business Designer (DesignThinkers Greece)
Θα μάθουμε εργαλεία για να προσεγγίσουμε το human-centered design και να σχεδιάσουμε για ψηφιακές εμπειρίες, δίνοντας έμφαση στους χρήστες. Θα χρησιμοποιήσουμε τις αρχές του design thinking, μια μεθοδολογία επίλυσης προβλημάτων, η οποία έδωσε το ανταγωνιστικό προτέρημα σε εταιρίες όπως η IBM, η Philips, η KLM και πολλές άλλες.

VR Development with Unity 3D (Tenebra Studios)
Θα σχεδιάσουμε και θα παράγουμε μια πλήρη τρισδιάστατη σκηνή από την αρχή έως το τέλος. Θα εξερευνήσουμε όλες τις φάσεις της παραγωγής (brainstorming, σύλληψη ιδέας, δημιουργία πρωτοτύπου, έρευνα και ανάπτυξη, παραγωγή) σε όλα τα μέρη του project (προγραμματισμός, τέχνη, δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων, κινούμενη εικόνα, sound design και μουσική).

Ψηφιοποιώντας τις εμπειρίες χρηστών (Χριστίνα Μπουμπάλου, Intralot)
Σε αυτό το εργαστήριο θα σας ζητηθεί να κάνετε ένα βήμα έξω απο την πεπατημένη, να αμφισβητήσετε τα πάντα, να παίξετε ένα παιχνίδι ρόλων και να περιγράψετε την καλύτερη εμπειρία χρήστη σε ένα δεδομένο task. Στη συνέχεια θα πρέπει να θέσουμε την δημιουργικότητα και το agility μας υπό άλλη προοπτική, θα μάθουμε πως μοιάζει όλη αυτή η διαδικασία ψηφιοποίησης, θα αναγνωρίσουμε όλα τα σημεία-κλειδιά για μια επιτυχημένη ψηφιακή μεταμόρφωση και θα δούμε πως τελικά ανήκουμε σε μια διαλειτουργική ομάδα ψηφοπποίησης από ειδικούς.

Μυστικά του Experience Design (Wedia, Agile Actors)
Σε αυτό επτάωρο εργαστήριο, όλες οι απαντήσεις… δεν θα δωθούν από εμάς. Θα πρέπει να ανακαλύψετε τι είναι η Στρατηγική, το Concept, το UX, το UX Copy και το UI Design δημιουργώντας ομάδες και υιοθετώντας διαφορετικές περσόνες. Το παν είναι η ομαδική εργασία!

Data-Driven UX/UI Design (Pollfish)
Οι σχεδιαστές έχουν προχωρήσει και πλέον κάνουν χρήση της γνώσης και των στοιχείων που έχουν μαζέψει από το στοχευμένο κοινό τους, ώστε να κάνουν συγκεκριμένες αλλαγές στην εμπειρία χρήστη. Κάθε κλάδος ή επιχείρηση είναι μοναδικά με τον τρόπο τους. Σε αυτό το εργαστήριο, θα χρησιμοποιήσουμε μια προσέγγιση βασισμένη στα δεδομένα για να σας δείξουμε πως εύκολο (και διασκεδαστικό!) μπορεί να είναι το χτίσιμο user-focused εμπειριών, καθώς και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

Oι θέσεις στα εργαστήρια του Digitized είναι περιορισμένες και εξαντλούνται πάντα αρκετές μέρες πριν τη διεξαγωγή τους. Για να εξασφαλήσετε μία από αυτές, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο

www.digitized.gr