Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στο The HUB Events


Το Startup Grind επιστρέφει για 4η σεζόν με έναν ομιλητή κατευθείαν από το Seattle! Ο Αλέξανδρος Μαρίνος, CEO και Co-founder της Resin.io ανοίγει την αυλαία των εκδηλώσεων την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στο The HUB Events (Αλκμήνης 12, Αθήνα) με ένα event αφιερωμένο στο Internet Of Things ή αλλιώς IoT.
Όλα ξεκίνησαν από ένα project υποστήριξης εκατοντάδων ψηφιακών οθονών σήμανσης πάνω σε κάδους ανακύκλωσης στο Λονδίνο. Πολύ γρήγορα ο Αλέξανδρος κατάλαβε ότι οποιαδήποτε αναβάθμιση στο λογισμικού θα έπρεπε να βγάζει την ομάδα του στον δρόμο για να κάνει μια προς μια τις ανανεώσεις με φυσική παρουσία στις «έξυπνες συσκευές». Εκεί ήρθε και η ιδέα ανάπτυξης μιας πλατφόρμας που όλα αυτά θα γίνονταν απομακρυσμένα.
Έκανε λοιπόν pivot από την πρώτη εταιρεία και ίδρυσε το 2013 την Resin.io με την πεποίθηση ότι η αγορά ανάπτυξης εφαρμογών για το IoT είναι τεράστια (24 δις συσκευές μέχρι το 2020). Η πρώτη χρηματοδότηση ύψους $3Μ δεν άργησε να φτάσει από διεθνείς επενδυτές και με την συμμετοχή τόσο του OpenFund και του Πάνου Παπαδόπουλου ως Angel Investor τότε πριν γίνει Partner στο Marathon VC. Αυτή μάλιστα είναι και η γραμμή που ενώνει τον προηγούμενο μας ομιλητή με τον Αλέξανδρο Μαρίνο καθώς ανέπτυξαν μια άριστη επαγγελματική σχέση βασισμένη στον αλληλοσεβασμό.
Ο δεύτερος γύρος ήταν ακόμα μεγαλύτερος και άγγιξε τα $9Μ με επενδυτές όπως η Ericsson και το fund της General Electric να βλέπουν την Resin.io να αναπτύσσεται µε ταχύτατους ρυθµούς. Αυτή τη στιγµή απασχολεί περισσότερα από 30 άτοµα µε γραφεία σε Αθήνα, Λονδίνο και Σιάτλ. Επίσης, η εταιρεία σηµειώνει µεγάλη διασπορά όσον αφορά στους πελάτες που χρησιµοποιούν την πλατφόρµα της από την Ασία µέχρι και την Αφρική.
Ο Αλέξανδρος ανοίγει την αυλαία της 4ης σεζόν του Startup Grind την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου σε νέο χώρο, στο The HUB Events (Αλκμήνης 5, Αθήνα) με την υποστήριξη του TechTalentSchool. Για όσους προγραμματιστές ενδιαφέρονται να πέσουν στα βαθιά του IoT, η Resin.io διοργανώνει ένα Hackathon στις 23 Σεπτεμβρίου.