Oι ΗΠΑ “διολίσθησαν” στην 23η θέση


Πριν από 10 χρόνια ήταν οι ΗΠΑ, σήμερα είναι η Σουηδία. Ο λόγος για την καλύτερη δυνατή επιλογή παγκοσμίως που θα μπορούσε να κάνει το 2017 οποιοσδήποτε ασχολείται ή φιλοδοξεί να καταπιαστεί με το επιχειρείν.

Και αυτό, αφού πάει καιρός που έχει ξεκινήσει η υστέρηση των ΗΠΑ ως προς την επιχειρηματικότητα . Η υπόσχεση του Donald Trump να ξανακάνει σπουδαία την Αμερική δεν φαίνεται αρκετή, ώστε οι οικονομολόγοι να επιδείξουν εμπιστοσύνη στα οικονομικά πλάνα του νεοεκλεγέντος προέδρου.

Πράγματι, έχουν παρέλθει αρκετά χρόνια από τότε που η Αμερική κατείχε μια “σπουδαία” θέση στη λίστα του Forbes. Σημειωτέον πως στις μετρήσεις του 2016, οι ΗΠΑ “διολίσθησαν” στην 23η θέση, ακολουθώντας μια δεκαετή πτωτική πορεία, από το 2006, οπότε και βρίσκονταν στην “κορυφή” της λίστας.

Η Σουηδία συνιστά μάλλον το αντίθετο των ΗΠΑ, αφού τον τελευταίο χρόνο, πέρασε τέσσερις θέσεις πάνω, κατακτώντας την πρώτη θέση στη λίστα του Forbes με τις καλύτερες χώρες για επιχειρείν, ενώ το 2006 βρισκόταν την 17η θέση.

Πρόκειται για πρώτη φορά που η Σουηδία αναδύεται σε “Νο.1″, αφού την τελευταία 20ετία έχει επιτύχει μια μετάλλαξη σε ένα ιδιαιτέρως εύπορο κράτος, εν μέρει λόγω του συγκρατημένου προϋπολογισμού – μέσω περικοπών – που υλοποιεί.