Το θέμα του ήταν «Ανεργία και ενδυνάμωση των νέων, περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη και προσφυγική κρίση».


Έπεσε η αυλαία του τέταρτου World Economic Forum Global Shapers Community Europe των Global Shapers της Ευρώπης, με θέμα «Ανεργία και ενδυνάμωση των νέων, περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη και προσφυγική κρίση».

Το Shape Europe 2016, το οποίο φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα, υποδέχτηκε περισσότερους από 150 νέους της διεθνούς κοινότητας των Global Shapers, οι οποίοι μοιράστηκαν τις απόψεις τους στα σύνθετα θέματα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή κοινωνία στις μέρες μας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή των νέων ήταν καθοριστική και άκρως διαδραστική, αφού με τους διακεκριμένους καλεσμένους και ομιλητές της διοργάνωσης, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν σοβαρά επίκαιρα ζητήματα, προσδιορίζοντας παράλληλα το νόημα μιας κοινωνίας που ευημερεί.

O Adeyemi Babington-Ashaye, Head Global Shapers Community, World Economic Forum, ανέφερε: «Το Athens Hub φιλοξένησε το Shape Europe 2016 σε μία ιδιαίτερη στιγμή για την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Παράλληλα με τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν, είχαμε την ευκαιρία να διερευνήσουμε ευαίσθητα θέματα εθνικού και διεθνούς περιεχομένου και αισθάνθηκα ιδιαίτερα υπερήφανος που διαπίστωσα ότι υπάρχει χώρος για την έκφραση διαφορετικών απόψεων και σκέψεων. Τις συζητήσεις αυτές ακολούθησαν δεσμεύσεις για ανάληψη δράσης, ώστε να υλοποιηθούν πολλές από τις ιδέες που μοιραστήκαμε όλοι στο πλαίσιο του Shape Europe 2016. Αυτό εξάλλου αποτελεί και το όραμα της κοινότητας των Global Shapers, που μετά τη φετινή διοργάνωση με έκανε να νιώθω πιο αισιόδοξος για το μέλλον της Ευρώπης».