Την τελευταια πενταετία παρατηρείται σημαντική αύξηση κατά 250%


Ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι του επιχειρείν που... αντιστέκονται στην οικονομική κρίση.

Αυτή τη φορά, τα καλά νέα μάς έρχονται, από τα Χανιά Κρήτης, όπου παρατηρείται σημαντική αύξηση κατά 250% την τελευταία πενταετία στις εξαγωγές τοπικών προϊόντων.

Ο ετήσιος τζίρος υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ, ωστόσο επειδή εχθρός του καλού είναι το... καλύτερο, αν επιτευχθούν συνέργειες, τα αποτελέσματα μπορεί να γίνουν ακόμα καλύτερα.

Την επισήμανση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, Γιάννης Μαργαρώνης, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν, με πρωτοβουλία του ΕΒΕΧ, εκπρόσωποι επιχειρήσεων από τα Χανιά, με αντιπροσώπους από δέκα επιχειρήσεις εισαγωγής τροφίμων, χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι B2B, όπως αποκαλούνται οι συναντήσεις, πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, σε συνεργασία του Επιμελητηρίου με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

«Η δράση μας αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλει το Επιμελητήριο για αύξηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του τόπου μας», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, τονίζοντας ότι «η πιστοποίηση και η ποιότητα των προϊόντων αποτελούν το “διαβατήριο” για να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές».