Η Metavallon γεφυρώνει Ευρώπη και Silicon Valley με την συνεργασία της με την XponentialWorks.


Η Metavallon ενώνει τις δυνάμεις της με την XponentialWorks στο πλαίσιο του The Accelerator με στόχο να υποστηρίξει καινοτόμες Ευρωπαϊκές startup να αναπτυχθούν γρήγορα και αποτελεσματικά και να αποκτήσουν ισχυρούς συμμάχους στην αμερικανική αγορά. 

H γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη αποτελεί κεντρικό παράγοντα για την επιβίωση των σύγχρονων startup από τη σύστασή τους. Για να ενισχύσει τους επιχειρηματίες που θα λάβουν μέρος στο φετινό κύκλο του The Accelerator, η ομάδα της Metavallon ανακοινώνει σήμερα τη συνεργασία της με την XponentialWorks.

Η στρατηγικής σημασίας συνεργασία θα προσφέρει στους συμμετέχοντες του The Accelerator πολύτιμη τεχνογνωσία και δικτύωση ώστε να ενισχύσουν την παρουσία τους στην αγορά, να προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον και να χτίσουν εταιρίες με ουσιαστικό αντίκτυπο στην αγορά και την κοινωνία.

Δημιουργώντας Δυναμικές Startup Ταχείας Ανάπτυξης

Το The Accelerator της Metavallon προσφέρει σε επιλεγμένες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές startup πρώιμων σταδίων μια εντατική 4-μήνη διαδικασία επιχειρηματικής επιτάχυνσης για αποτελεσματική και ταχεία ανάπτυξη. Ο στόχος του είναι να δώσει σε επιχειρηματίες με όραμα την ώθηση που χρειάζονται ώστε να αναπτύξουν και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στο παγκόσμιο επιχειρηματικό στερέωμα μέσα από ένα διεθνές δίκτυο συνεργατών, επενδυτών και επιχειρηματιών.

Πώς ενδυναμώνονται οι startup που συμμετέχουν στο The Accelerator; Μέσα από την παροχή 22.000€ με τη μορφή επένδυσης ως κεφάλαιο εκκίνησης, 200.000$ σε δωρεάν υπηρεσίες και προγράμματα για να στηρίξουν τα πρώτα βήματά τους στην αγορά, και την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Silicon Valley για να συναντηθούν με έμπειρους επιχειρηματίες και επενδυτές.

Για να ενισχύσει την «μαγική» συνταγή της για σίγουρη επιχειρηματική επιτυχία, φέτος η Metavallon συνεργάζεται με την πρωτοπόρο Αμερικανική εταιρεία XponentialWorks με απώτερο σκοπό να δημιουργήσει ταχέα αναπτυσσόμενες startup. Έτσι τα πιο δραστήρια, ανατρεπτικά και ταλαντούχα επιχειρηματικά πνεύματα στην Ευρώπη θα έχουν την ανεπανάληπτη ευκαιρία να δουλέψουν με την XponentialWorks, πρωτεργάτη της κοινωνικής και τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της Ρομποτικής, της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Νανοτεχνολογίας, προκειμένου να:

● Ενισχύσουν τις δυνατότητες και την απήχησή τους
● Χαράξουν μια αποτελεσματική στρατηγική κατεύθυνση για την επιχείρησή τους
● Καθοδηγήσουν την ραγδαία ανάπτυξη και εξέλιξη της εταιρείας τους

Στο πλευρό τους θα βρεθεί και ο διάσημος επιχειρηματίας Avi Reichental, Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της XponentialWorks, με λαμπρή σταδιοδρομία στο χώρο της καινοτομίας και της 3D τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία δώδεκα χρόνια, ο Avi Reichental διατέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της 3D Systems, της πρωτοπόρου εταιρείας που παρουσίασε και διέθεσε στην αγορά τον πρώτο τρισδιάστατο εκτυπωτή στον κόσμο. Υπό την ηγεσία του, και χάρη στο μοναδικό όραμα και τις αγαστές στρατηγικές ικανότητές του, η 3D Systems κατάφερε να σημειώσει τρομακτική ανάπτυξη, να σχεδιάσει και να αναπτύξει μια σειρά καινοτόμων προϊόντων, να αναδιαμορφώσει το χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας και να εδραιώσει τη θέση της στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη.

Καθοδηγώντας την Καινοτομία σε Παγκόσμιο Επίπεδο

H πρόσβαση σε επαναστατικές τεχνολογίες, η προώθηση νέων ιδεών, συστημάτων και υπηρεσιών και η δημιουργία υψηλού κοινωνικού αντίκτυπου αποτελούν μόνο μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους η Metavallon και η XponentialWorks σκοπεύουν να καλλιεργήσουν την πρόοδο για τις startup του The Accelerator. Συγκεκριμένα, οι δύο ισχυροί συνεργάτες θα:

● Προάγουν και θα ενθαρρύνουν τις πλέον ανατρεπτικές startup. Μέσα από τη συνεργασία τους, η XponentialWorks και η Metavallon θα δουλέψουν με το πιο ταλαντούχους και τολμηρούς επιχειρηματίες για να δώσουν ώθηση σε καινοτόμες και σημαντικές υπηρεσίες και προϊόντα.
● Διαταράξουν το χωροχρονικό συνεχές. Η Metavallon, με το δραστήριο πανευρωπαϊκό και διεθνές δίκτυό της, και η XponentialWorks, με την αδιαφιλονίκητη παγκόσμια απήχησή της, θα εξαλείψουν τα γεωγραφικά σύνορα για να ανοίξουν τον επιχειρηματικό δρόμο στις πρωτοποριακές startup του The Accelerator.
● Αλλάζουν την επιστήμη, την επιχειρηματικότητα, και την κοινωνία. Η Metavallon και η XponentialWorks θα ενδυναμώσουν τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο The Accelerator ώστε να δημιουργήσουν επιχειρήσεις υψηλού αντίκτυπου με καταλυτικό ρόλο για την κοινωνική ευημερία.

Όπως δηλώνει ο Avi Reichental της XponentialWorks: «Η επιχειρηματικότητα δε γνωρίζει σύνορα και όρια. Η συνεργασία μας με τη Metavallon θα εστιάσει στην προώθηση της προόδου μέσα από την ενδυνάμωση, την ενίσχυση και την υποστήριξη εκείνων των startup που οραματίζονται, χτίζουν και, τελικά, αλλάζουν το μέλλον μας. Εμείς στην XponentialWorks βλέπουμε την Ευρώπη σας μια ανεξάντλητη πηγή δυναμικών startup οι οποίες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο.»

XponentialWorks.jpg