Τον Φεβρουάριο στην Αθήνα


 

Τον Φεβρουάριο στην Αθήνα

 

Μετά την επιτυχία του πρώτου κύκλου με την δημιουργία 6 νέων και ανερχόμενων επιχειρήσεων, ξεκινάει επίσημα ο δεύτερος κύκλος του Founder Institute στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2015.

 

Με αφορμή την έναρξη του δεύτερου κύκλου του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για την έναρξη του δεύτερου κύκλου του Founder Institute στην Αθήνα στο Orange Grove. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους μέντορες, τους αποφοίτους και τους διευθυντές του προγράμματος και να μάθουν πώς μπορούν να ξεκινήσουν το δικό τους startup μέσα από την συμμετοχή τους στο Founder Institute.

 

Το Founder Institute είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρηματιών και νεοφυών επιχειρήσεων παγκοσμίως, το οποίο βοηθά επίδοξους επιχειρηματίες ανά τον κόσμο να ιδρύσουν βιώσιμες επιχειρήσεις τεχνολογίας.

 

Με έδρα τη Silicon Valley και με τοπικούς συνεργάτες σε 80 πόλεις και 6 ηπείρους, το ινστιτούτο έχει βοηθήσει στην σύσταση πάνω από 1.400 επιχειρήσεων, με ποσοστό επιτυχίας 89,5%, οι οποίες με την σειρά τους έχουν δημιουργήσει πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Σκοπός του ινστιτούτου είναι να βοηθήσει στη δημιουργία ενός εκατομμυρίου νέων θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο http://fi.co/apply/athens. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 15 Φεβρουαρίου 2015. Θα δοθούν δύο υποτροφίες για την παρακολούθηση του προγράμματος, μια στον καλύτερο υποψήφιο με με ένα ισχυρό τεχνολογικό υπόβαθρο (Technical Distinction Fellowship), και μια στην καλύτερη γυναίκα υποψήφιο (Female Founder Fellowship), τις οποίες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.