Μία διαφορετική μουσική πλατφόρμα


 

Μία διαφορετική μουσική πλατφόρμα

 

Το Tapely είναι μία online μουσική πλατφόρμα όπου χρήστες μπορούν πολύ εύκολα να δημιουργήσουν τις δικές τους μουσικές συλλογές ή και να ακούσουν τις συλλογές άλλων.

 

Το γεγονός που καθιστά το Tapely πραγματικά διαφορετικό είναι πως μία συλλογή στο Tapely δεν είναι απλά μία λίστα από τραγούδια. Κάθε συλλογή αποτελεί μία ολοκληρωμένη οπτικοακουστική εμπειρία, όπου η μουσική συμπληρώνεται από εικαστικά και κείμενο.

 

Αυτή τη στιγμή το Tapely αριθμεί πάνω από 25,000 προσωποποιημένες συλλογές, φτιαγμένες από χρήστες και διαθέσιμες για ακρόαση, ενώ μέσα στους τελευταίους μήνες η πλατφόρμα έχει δει μεγάλη ανάπτυξη: οι αναπαραγωγές τραγουδιών ξεπερνούν τις 320,000 τον μήνα, ενώ το 50% των επισκεπτών του προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Σήμερα, το Tapely, το οποίο απασχολεί μία ομάδα τεσσάρων ατόμων, ανακοίνωσε τη νέα έκδοση της πλατφόρμας. Κεντρικό στοιχείο της νέα έκδοσης είναι η ευκολία περιήγησης στον ανεξάντλητο κατάλογο των μουσικών συλλογών. Με απλά και γρήγορα βήματα, ο επισκέπτης πλέον μπορεί να εντοπίσει τη μουσική που επιθυμεί με βάση έξι διαστάσεις: είδος μουσικής, διάθεση, δραστηριότητα, τοποθεσία, καθώς και δύο άλλες ευφάνταστες διαστάσεις. Παράλληλα μπορεί να αναζητήσει κομμάτια ή καλλιτέχνες που επιθυμεί, ή να εξερευνήσει προφίλ άλλων χρηστών τους οποίους μπορεί και να ακολουθήσει. Το Tapely γίνεται έτσι μια εξαίρετη πηγή πρωτότυπων και ιδιαίτερων μουσικών συλλογών που καλύπτει κάθε διάθεση με μια απλούστατη αναζήτηση.

 

Σε συνέχεια του πρώτου γύρου χρηματοδότησης ύψους 200.000 ευρώ που η εταιρεία είχε ανακοινώσει λίγους μήνες νωρίτερα, σήμερα ανακοινώθηκε επίσης νέος γύρος χρηματοδότησης ύψους 300.000 ευρώ από το Jeremie Openfund II. Τα άμεσα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν τη δυναμική ανάπτυξη της κοινότητας χρηστών, καθώς επίσης την προσθήκη μίας σειράς καινοτόμων χαρακτηριστικών στην πλατφόρμα και τη σημαντική διεύρυνση της ομάδας του Tapely.