Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, παρουσιάζονται στο INNOVATHENS, στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων, καινοτομικές επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν και εξελίχθηκαν μέσα στη θερμοκοιτίδα (incubator) του egg- enter.grow.go.


Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, παρουσιάζονται στο INNOVATHENS, στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων, καινοτομικές επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν και εξελίχθηκαν μέσα στη θερμοκοιτίδα (incubator) του egg- enter.grow.go. Το πρόγραμμα egg αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης ( incubation ), επιτάχυνσης ( ecceleration ) και συνεργασίας ( co – working ). Για ένα χρόνο, οι επιχειρηματικές ομάδες που συμμετέχουν, φιλοξενούνται σε ένα πλήρως εξοπλισμένο κτήριο και απολαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, ουσιαστική επιχειρηματική κατάρτιση και πρόσβαση σε ένα δίκτυο διακεκριμένων μεντόρων με σκοπό να επιταχύνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Επιπλέον, μια σειρά κορυφαίων επιχειρήσεων και οργανισμών της ελληνικής και διεθνούς αγοράς συμμετέχουν ως χορηγοί και υποστηρικτές, παρέχοντας δωρεάν κρίσιμες υπηρεσίες και υποδομές υψηλού επιπέδου στις συμμετέχουσες επιχειρηματικές ομάδες. Οι έξι από τις επιχειρήσεις  που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα και θα παρουσιάσουν την εξέλιξή τους είναι οι:

-Bluerty

-cherry Pick

-Truckbird

-Verical

-Rubber Duck

-Insiders

Οι ομάδες του egg

Cherrypick

Ο μέσος μαθητής στην Ελλάδα, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ξεκινάει, τουλάχιστον, δύο εξωσχολικές δραστηριότητες. Ο μέσος γονιός στη χώρα, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ξεκινάει… το τρέξιμο. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε την CherryPick. Τη νέα υπηρεσία ασφαλούς και έγκαιρης μεταφοράς μικρών και μεγάλων παιδιών προς και από τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες.H υπηρεσία μας βασίζεται σε μία νέα τεχνολογική πλατφόρμα πλοήγησης που μπορεί να σχεδιάζει καθημερινά τις βέλτιστες διαδρομές, βάσει των διευθύνσεων των παιδιών και να τα μεταφέρει με συνέπεια προς και από τον προορισμό τους, δίνοντας παράλληλα, τη δυνατότητα στους γονείς να γνωρίζουν πότε έφυγε και επέστρεψε το παιδί στο σπίτι.

site :  http://www.cherrypick.gr/ και

Facebook Page :  https://www.facebook.com/cherrypick.gr

Rubber Duck Software

Η εταιρεία Rubber Duck Software P.C. ειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού για τη βελτιστοποίηση εφαρμογών σε σύγχρονες υπολογιστικές πλατφόρμες. Οι σύγχρονες εφαρμογές παράγουν και επεξεργάζονται μεγάλες ποσότητες δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Εν τω μεταξύ, οι εταιρείες κατασκευής υλικού (hardware) προσπαθούν να επιταχύνουν αυτές τις διαδικασίες, αξιοποιώντας τον παραλληλισμό των καινούριων συστημάτων.

Δυστυχώς όμως, ο προγραμματισμός σε τέτοιες πλατφόρμες δεν είναι εύκολος, καθώς οι προγραμματιστές χρειάζεται να έχουν μια βαθιά γνώση του υλικού (hardware) για να βελτιώσουν περαιτέρω τις εφαρμογές τους.

Οι βιβλιοθήκες λογισμικού της RDS γεφυρώνουν αυτό το κενό, παρέχοντας στους προγραμματιστές τις απαραίτητες διεπαφές, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν για τις εφαρμογές τους αποτελεσματικά και χωρίς κόπο το υποκείμενο υλικό.

Website: http://rdsoftware.eu

Bluperty

Η Bluperty PC φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ιδιωτική εταιρεία στην Ελλάδα που θα εξειδικεύεται στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την αγοραπωλησία ακινήτων απλή, γρήγορη και αξιόπιστη, μεταφέροντας την διαπραγμάτευση online και εκσυγχρονίζοντας τις συναλλαγές.

Σχεδιάζουμε κατανοώντας τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κτηματαγοράς. Αναπτύσσουμε μία νέα ηλεκτρονική μέθοδο αγοραπωλησίας ακινήτων μέσω μιας διαφανούς πλατφόρμας προβολής, πληροφόρησης και διεξαγωγής ηλεκτρονικών δημοπρασιών. Οι πωλητές καθορίζουν τους όρους της δημοπρασίας και αξιολογούν τις προσφορές. Οι αγοραστές εντοπίζουν επενδυτικές ευκαιρίες και πλειοδοτούν σε πραγματικό χρόνο για την κατακύρωσή τους.

Όραμά μας είναι μία αγορά ακινήτων πιο διαφανή και αποτελεσματική. Πιστεύουμε πως κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών και φέροντας τα δύο μέρη σε μια ισότιμη διαπραγμάτευση, η πραγματική αξία κάθε ακινήτου αναδεικνύεται.

www.bluperty.com

Verdical

H εταιρεία Verdical Planting Systems p.c. δραστηριοποιείται στην μελέτη και κατασκευή συστημάτων φύτευσης κάθετων επιφανειών. Στο πλαίσιο της πράσινης αρχιτεκτονικής και της βιώσιμης ανάπτυξης έχει ως σκοπό να παρέχει μια πιο απλή και οικονομική λύση από τις ήδη υπάρχουσες ώστε να προωθήσει την ανάπτυξη των κάθετων κήπων στην Ελλάδα. Σκοπός της είναι η δημιουργία προϊόντων που θα τα χαρακτηρίζει η ευκολία εφαρμογής ακόμα και από τον απλό χρήστη χωρίς να χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις. Τα προϊόντα αγοράζονται στην τελική τους μορφή, έτοιμα προς φύτευση και ανάρτηση, δίνοντας την επιλογή τμηματικής επεκτασιμότητας προσαρμοζόμενα έτσι στις ανάγκες του χρήστη και στις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε εφαρμογής.
 

Πληροφορίες:

website: http://www.verdical.eu/

facebook: https://www.facebook.com/verdicalplantingsystems

Truckbird

Η εταιρεία Truckbird εργάζεται για την υλοποίηση μιας καινοτόμου ιδέας που πρόκειται να προσθέσει αξία σε επαγγελματίες του κλάδου των μεταφορών. Δημιουργούμε ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για αγορές που μαστίζονται από προβλήματα πληρότητας, εμπιστοσύνης και διάχυσης της πληροφορίας. Με τη καινοτόμα εφαρμογή της τεχνολογίας, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Truckbird θα αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ των αποστολέων αγαθών και των μεταφορέων δημιουργώντας μια ηλεκτρονική αγορά φορτίoυ σε πραγματικό χρόνο. Η εφαρμογή Truckbird προσφέρει λύσεις στα προβλήματα οργάνωσης της μεταφοράς φορτίων, μειώνει το κόστος της μεταφοράς και συμβάλει στην αύξηση του κύκλου εργασιών των μεταφορικών εταιρειών.

Athens Insiders

Οι Insiders προσφέρουν προσωποποιημένες ταξιδιωτικές εμπειρίες και απευθύνονται στους επισκέπτες της Ελλάδας που επιθυμούν να γνωρίσουν την χώρα ?εκ των έσω?.

Η ομάδα αποτελείται από νέους διάφορων ειδικοτήτων με μεγάλη εμπειρία στα ταξίδια.

Έχουν δημιουργήσει μια σειρά από θεματικές εμπειρίες που φέρνουν τους ταξιδιώτες σε επαφή με την φύση και την κουλτούρα της Ελλάδας. Από περιπατητικές περιηγήσεις μέχρι εργαστήρια και εκδρομές, οι εμπειρίες που προσφέρουν είναι γνήσιες και γεμάτες φαντασία.

Εξειδικεύονται στο να προσωποποιούν πλήρως τις υπηρεσίες που προσφέρουν.  Μέσα από την ηλεκτρονική τους εφαρμογή ή κατόπιν προσωπικής συνεννόησης, συλλέγουν πληροφορίες για τις επιθυμίες και τις ανάγκες των πελατών τους και σχεδιάζουν προγράμματα απόλυτα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους.

 

Το INNOVATHENS έχει ενταχθεί στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ATTIKH 2007-2013», στον Άξονα Προτεραιότητας (2): «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ» του Π.Ε.Π. «Αττικής 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης)

Δηλώσεις συμμετοχής: http://www.technopolis athens.com/web/guest/innovathens/requestform

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.theegg.gr , Χρήστος Λύτρας: +30 210 32 49 912

www.innovathens.gr

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548

www.technopolis-athens.com, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρόσβαση:

Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.