Μέσω του προγράμματος NBG Business Seeds και με προεπιλογή από το διαγωνισμό «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία»


15 εκ. ευρώ θα δοθούν μέσω δανεισμού και συμμετοχής σε μετοχικά κεγάλαια από την Εθνική Τράπεζα. Η τελευταία, μέσω του προγράμματος NBG Business Seeds, αναμένεται να στηρίξει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα δυναμικών και εξωστρεφών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.



Η προεπιλογή των υποψηφίων θα γίνεται μέσω του διαγωνισμού i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία, αλλά και μέσω της συνεργασίας της Εθνικής με τον οργανισμό Εndeavor Greece,  χωρίς να αποκλείονται υποψήφιες εταιρείες από θερμοκοιτίδες, συνεργατικούς χώρους, συνεργαζόμενους διαγωνισμούς Πανεπιστημίων.



Τρία είναι τα είδη χρηματοδοτήσεων που θα δίνονται, μέσω του προγράμματος: angel financing, δάνεια σε νεοφυείς επιχειρήσεις και δάνεια σε πιο ώριμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.



Η Εθνική Τράπεζα έχει τέλος συνάψει συμφωνία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την ένταξη των επιχειρηματικών σχεδίων και των startups που προκύπτουν από τον διαγωνισμό i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία, σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών υποστήριξης και εντατικής εκπαίδευσης σε θέματα λογιστικής, μάρκετινγκ και πωλήσεων.