Ξένες αντιπροσωπείες νεολαίας στη Θεσσαλονίκη

Περισσότερους από 25 νέους από τη Ρωσία και τη Σουηδία υποδέχεται αυτές τις μέρες η Θεσσαλονίκη...

Κείμενο: Platform news

Περισσότερους από 25 νέους από τη Ρωσία και τη Σουηδία υποδέχεται αυτές τις μέρες η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 στο πλαίσιο των επαφών της με το εξωτερικό. 

 

Πρόκειται για στελέχη Δήμων και μέλη οργανώσεων νεολαίας που καταφθάνουν στη Θεσσαλονίκη για να δουν και να μελετήσουν από κοντά τη δουλειά και τις δράσεις της Θ- ΕΠΝ 2014. 

 

Ήδη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεία νέων της Αγίας Πετρούπολης. Τα μέλη της ρωσικής αποστολής πραγματοποίησαν συνάντηση στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 με την πρόεδρο της ΚΕΔΗΘ, φορέα διοργάνωσης της Θ-ΕΠΝ 2014 Μαρία Πασχαλίδου, τον συντονιστή Μπάμπη Παπαϊωάννου καθώς και εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων της πόλης μας.

 

Αυτές τις ημέρες, οι νέοι από την Αγία Πετρούπολη έχουν νέα συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΝ 2014 με θέμα την αναζήτηση τρόπων συνεργασίας με τη Θεσσαλονίκη σε θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας, εθελοντισμού και επαγγελματικού προσανατολισμού.

 

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ακόμη εκπρόσωποι νεανικών οργανώσεων από την πόλη Lulea της Σουηδίας, που με τη σειρά τους θα έρθουν σε επαφή με τα στελέχη της Θ-ΕΠΝ 2014. 

Οι επισκέψεις ξένων αντιπροσωπειών οργανώσεων νεολαίας στη Θεσσαλονίκη θα συνεχιστούν ως το τέλος του 2014. Μέσα από τις επαφές αυτές η ΕΠΝ 2014 δημιουργεί κινητικότητα από το εξωτερικό προς τη χώρα μας, καθώς τα μέλη των ξένων οργανώσεων νεολαίας έρχονται στην πόλη για να μελετήσουν την περίπτωση της ΕΠΝ 2014 ως μία καλή πρακτική στον χώρο της νεολαίας. 

 

«Η συνεργασία μας με την ΕΠΝ 2014 είναι μία ενδιαφέρουσα εμπειρία γιατί μας φέρνει σε επαφή με τη νεολαία της Θεσσαλονίκης», δήλωσε η υπεύθυνη νεανικών προγραμμάτων του Δήμου Αγίας Πετρούπολης Αλεξάντρα Μεντβέντεβα. «Στόχος μας είναι να συναντηθούμε με εθελοντές, εκπροσώπους ΜΚΟ και κυρίως νέους. Θέλουμε να μάθουμε πολλά στον τομέα αυτό, στον οποίο ο δήμος μας αναπτύσσεται τώρα τελευταία».