Τρεις νέοι αψήφησαν το κλίμα της μιζέριας και υλοποίησαν ένα μοναδικό project. 


Τρεις νέοι (Παναγιώτης Γκόρος, Δημήτρης Τσιρίκος, Βασίλης Σαλής) αψήφησαν την έλλειψη μεγάλων κεφαλαίων και έβαλαν την προσωπική τους δουλειά και εμπειρία σε ένα μοναδικό project. Έβαλαν στην άκρη το γενικότερο κλίμα της μιζέριας και έφτιαξαν μια εφαρμογή που απευθύνεται πρακτικά σε όλες τις επιχειρήσεις!

Το 2010 διαπιστώσαμε ότι συνέβαιναν τρία πράγματα ταυτόχρονα.Το κινητό εδραίωνε το ρόλο του ως η συσκευή που χρησιμοποιούν πιο συχνά οι χρήστες, ελάχιστες επιχειρήσεις είχαν αντιληφθεί ότι ο τρόπος να προσεγγίσεις το κοινό σου μετατοπίζεται με όλο πιο γρήγορους ρυθμούς από το web στο mobile, ενώ παράλληλα το να φτιάξεις μια mobile εφαρμογή ήταν (και παραμένει) αρκετά δύσκολο, γιατί απαιτεί να γνωρίζεις πολλές τεχνολογίες και έχει μεγάλο κόστος ανάπτυξης. Έτσι ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το Jupitee!

Aποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν εύκολο τρόπο για να μπορεί ο κάθε ένας να φτιάξει τη δική του mobile app, χωρίς γνώσεις προγραμματισμού, απλά και διασκεδαστικά.Αρχικά σχεδιάσαμε το προϊόν στοχεύοντας στις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά γρήγορα είδαμε πως μπορεί να βοηθήσει πολλούς περισσότερους, όπως επαγγελματίες, συγκροτήματα, αθλητικούς ομίλους, σχολεία, φροντιστήρια, συνέδρια κτλ.

Το σημαντικό είναι ότι το Jupitee δεν απευθύνεται σε προγραμματιστές, αλλά στον απλό χρήστη που απλά ξέρει να κάνει copy/paste και upload μια φωτογραφία.Ο χρήστης απλά επιλέγει template, καθορίζει τη δομή της εφαρμογής, ανεβάζει το περιεχόμενο και αυτό είναι όλο! Το περιβάλλον είναι γραφικό, λειτουργεί μέσα από browser και βλέπεις την εφαρμογή ζωντανά καθώς τη δημιουργείς. Με το Jupitee μπορείς να έχεις τη δική σου mobile app μέσα σε μια ημέρα, να τη δοκιμάσεις δωρεάν στο κινητό σου και μόνο αν σου αρέσει να ανέβει στα app stores.

Η ιδέα σε ένα startup είναι το εύκολο, το δύσκολο είναι η υλοποίηση και η εκτέλεση, ώστε η ιδέα να γίνει ένα επιτυχημένο προϊόν.Χρειάζεται συνεχής ενασχόληση και κυρίως το να είσαι έτοιμος να σηκώσεις τα μανίκια, να μάθεις νέα πράγματα και να κάνεις πολλά περισσότερα από αυτά που ξέρεις. Κυρίως απαιτείται σκληρή δουλειά και μια καλή ομάδα που να επιτρέπει τη γόνιμη διαφωνία - δηλαδή να ακούγονται πολλές απόψεις στο τραπέζι και να συζητιούνται με ειλικρίνεια και καλή διάθεση. Αν και ακούγεται απλό, δεν είναι.

Δυστυχώς η μισθωτή εργασία στην Ελλάδα έχει γίνει δυσεύρετη, έχει χάσει τη σιγουριά που έδινε και πολύ συχνά συνοδεύεται από άσχημους όρους. Εφόσον δεν βρίσκεις δουλειά εδώ, είτε θα πας κάπου όπου υπάρχει (στο χωριό σου, σε μια άλλη πόλη, στο εξωτερικό;), είτε θα τη δημιουργήσεις μόνος σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να ανοίξεις εταιρεία ή ότι χρειάζεται να έχεις μεγάλο αρχικό κεφάλαιο.Πάντως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μένεις άπραγος και να περιμένεις. Για παράδειγμα… φτιάξε εφαρμογές Jupitee! Βρες ένα πελάτη (π.χ. μια καφετέρια που οργανώνει events) και δημιούργησε για λογαριασμό της μια mobile app χρεώνοντας τις υπηρεσίες σχεδιασμού. Όσο το ψάχνεις, βρίσκεις!

Το μοντέλο

 

Το Jupitee είναι μια συνδρομητική υπηρεσία με ένα ελάχιστο κόστος από 24,9 ευρώ/μήνα, το οποίο περιλαμβάνει το ανέβασμα της εφαρμογής στα app stores, απεριόριστα downloads και ανανεώσεις περιεχομένου, καθώς και τη συντήρηση της εφαρμογής εάν υπάρξει αλλαγή στην τεχνολογία, π.χ. όταν η Apple βγάλει το επόμενο iOS. Επειδή όμως υπάρχουν και επιχειρήσεις που δεν χρειάζονται συχνές ανανεώσεις περιεχομένου, π.χ. μια έκθεση που γίνεται μια φορά το χρόνο, δίνουμε τη δυνατότητα να πάρει κάποιος την εφαρμογή με μια εφάπαξ χρέωση για πάντα και με μια μικρή επιβάρυνση όταν χρειάζεται ανανέωση. Ήδη έχουμε αρκετές εφαρμογές και το πλήθος τους συνεχώς αυξάνει, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος αντιλαμβάνεται τα οφέλη. Σε κάθε περίπτωση η δοκιμή είναι εντελώς δωρεάν! Το πλεονέκτημα μιας mobile app είναι ότι μπορεί να σε βοηθήσει να πλησιάσεις το κοινό σου όταν εσύ θέλεις και όχι όταν θυμηθούν να μπουν στο website σου. H εφαρμογή λειτουργεί συνεχώς, ακόμα και αν ο χρήστης δεν έχει internet (off-line) και επιτρέπει τη δωρεάν αποστολή απεριόριστων push notifications (αντί για SMS που στοιχίζουν) κάθε στιγμή.