Η πλατφόρμα εξυπηρετεί τους επισκέπτες της σε όλες τις φάσεις του ταξιδιού τους


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Το Yallou είναι μια νέα διαδραστική τουριστική πλατφόρμα με αποστολή να αποτελέσει ένα ενιαίο σημείο αναφοράς για επισκέπτες και ντόπιους, προβάλοντας τους προορισμούς και τον πολιτισμό της γνωστής και άγνωστης Ελλάδας. Δημιουργήθηκε από τους Αδαμάντιο Πετρίτση & Κωνσταντίνο Χατούπη για να δώσει λύσεις στους επισκέπτες που αναζητούν και ταξιδεύουν σε προορισμούς ολόκληρης της Ελλάδας, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένο, επιμελημένο και ποιοτικό υλικό, συνεισφέροντας προς την ανάπτυξη βιώσιμων προορισμών. Για το Yallou μιλήσαμε με τον Αδαμάντιο Πετρίτση. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

 

Η ιδέα για την δημιουργία μιας Πανελλαδικής συγκεντρωτικής πλατφόρμας ξεκίνησε ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα και διαπιστώνοντας τον πλούτο της, φυσικό, λαογραφικό, πολιτιστικό, όπως και τη διαφορετικότητα κάθε προορισμού. Τις ανεξερεύνητες έως και άγνωστες στο σύνολό τους διαδρομές και περιηγήσεις που μπορεί κάποιος να βιώσει. Την ανάγκη αλλά και τη δυναμική προβολής του παραγωγικού δυναμικού. Την εγγενή επιθυμία των Ελλήνων να προβάλλουν τον τόπο καταγωγής ή/και διαβίωσής τους. Τη διαφαινόμενη προοπτική και τα προσδοκώμενα οφέλη, από τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών και συναφών υπηρεσιών υποστήριξης, στην παραγωγική δραστηριότητα μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ιδιωτών. Την πεποίθηση ότι την ιστορία και το παρόν ενός τόπου, μπορεί να την παρουσιάσουν με τον πληρέστερο και αυθεντικότερο τρόπο, όσοι τον βιώνουν.
Το Yallou δημιουργήθηκε για να δώσει λύσεις στους επισκέπτες που αναζητούν και ταξιδεύουν σε προορισμούς ολόκληρης της Ελλάδας, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένο, επιμελημένο και ποιοτικό υλικό, συνεισφέροντας προς την ανάπτυξη βιώσιμων προορισμών.

 

Yallou3.jpg


 
Η πλατφόρμα εξυπηρετεί τους επισκέπτες της σε όλες τις φάσεις του ταξιδιού τους. Οι επισκέπτες, μπορούν να ξεκινήσουν την περιήγηση από τον ιστότοπο yallou.com πριν το ταξίδι τους με σκοπό την εξερεύνηση περιοχών και προορισμών που προβάλλονται στην πλατφόρμα. Να αναζητήσουν με εύκολο τρόπο, αξιοθέατα, δραστηριότητες, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, προϊόντα, κ.α., του ενδιαφέροντός τους. Να εμβαθύνουν και να εξερευνήσουν περαιτέρω πληροφορίες μέσω συναφών πηγών, που παρατίθενται στην πλατφόρμα. Στην συνέχεια όταν βρίσκονται στον προορισμό και μέσω της mobile εφαρμογής μπορούν να ενημερωθούν για όλα τα διαθέσιμα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής καθώς και να επικοινωνήσουν άμεσα με τις επιχειρήσεις που προβάλλονται στην πλατφόρμα, προκειμένου να προβούν σε αγορές, κρατήσεις κλπ. Με την δυνατότητα, φτάνοντας σε έναν προορισμό οι επισκέπτες να έχουν μπροστά τους διαθέσιμη όλη την πληροφορία που έχει συλλέξει η ομάδα του Yallou, ανοίγεται στις τοπικές επιχειρήσεις ένα νέο δυνητικό πελατολόγιο, από ανθρώπους που πιθανόν να μην γνώριζαν για αυτές τις διαθέσιμες επιλογές.
Τέλος όταν ο ταξιδιώτης επιστρέψει από τον προορισμό που επέλεξε, έχει την δυνατότητα να μοιραστεί με την κοινότητα, τις εμπειρίες και συμβουλές από το ταξίδι, κατηγοριοποιημένες ανά προορισμό και ανά σημείο ενδιαφέροντος.


Η αποστολή του Yallou είναι να αποτελέσει ενιαίο σημείο αναφοράς για επισκέπτες και ντόπιους, προβάλλοντας τους προορισμούς και τον πολιτισμό της γνωστής και άγνωστης Ελλάδας. Tο Yallou οραματίζεται να είναι η πιο αξιόπιστη, δυναμική κοινότητα για Ελληνικούς προορισμούς, με σκοπό την ενίσχυση και βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη.

 
Θεωρούμε ότι ή αποτυχία ή επιτυχία μίας startup οφείλεται κατά κύριο λόγο στους ανθρώπους που δουλεύουν για αυτή. Για εμάς αφετηρία ήταν η κατάρτιση σωστής ομάδας ανθρώπων που να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και να μοιράζονται το ίδιο πάθος δημιουργίας με εμάς. Στη σημερινή εποχή που ζούμε είναι δύσκολο να βρεις σωστούς συνεργάτες. Η φύση της δουλείας μας είναι τέτοια έτσι ώστε να έχουμε καθημερινή επαφή  με εξωτερικούς συνεργάτες. Ο επαγγελματισμός που τους διέπει μας βοηθάει να είμαστε πάντα μέσα στους στόχους μας και τις προθεσμίες. Σταθήκαμε τυχεροί μέχρι στιγμής και ευελπιστούμε σε ανάλογη συνέχεια. 

 

Yallou1.jpg


 
Η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα δίνει κίνητρα στους νέους επιχειρηματίες να δοκιμάσουν τα εγχειρήματα τους. Η Έλλαδα και το σύστημα δεν μπορούμε να πούμε ότι βοηθούν ιδιαίτερα τις νέες επιχειρήσεις ούτε τις επενδύσεις γενικότερα. Ειδικά για μια νεοφυή επιχείρηση στα πρώτα βήματα της χρειάζονται περισσότερες διευκολύνσεις είτε αφορούν θέματα γραφειοκρατικά, είτε φορολογικά, είτε ακόμα και εργασιακά. Παρ’ολα αυτά η δημιουργία μιας νέας επιχείρησης με εταιρική μορφή έχει απλοποιηθεί αρκετά με τις Ι.Κ.Ε. και πιστεύουμε να γίνουν και άλλα βήματα για την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων. Η έλλειψη χρηματοδότησης είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα αλλά και στοιχήματα για μια νέα επιχείρηση. Σε κάθε περίπτωση αυτά είναι θέματα που ένας επιχειρηματίας πρέπει να είναι έτοιμος να δώσει λύσεις, όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν, για να αναπτύξει και να υλοποιήσει το εκάστοτε εχγείρημα του.

 

Yallou2.jpg

 

Στις συνθήκες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να διατηρήσεις με ψυχραιμία την εταιρία στον σωστό δρόμο, βρίσκοντας τις καλύτερες λύσεις για ανάπτυξη. Η πολιτική αποσταθεροποίηση είναι ο αρνητικότερος παράγοντας, ειδικά για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, οπού κανείς δεν ξέρει τι θα ξημερώσει την επόμενη ημέρα. Η δυνατότητες χρηματοδότησης μειώνονται λόγω επιφυλακτικότητας και η πρόοδος θέλει περισσότερο κόπο αλλά και τύχη.
 

Η εμπειρία του να δημιουργείς κάτι από το μηδέν είναι ανεκτίμητη. Από την άλλη είναι διαφορετική η πραγματικότητα από τη θεωρία και τα βιβλία. Παλέψαμε με τις δικές μας δυνάμεις και παρ’ όλες τις αντιξοότητες είμαστε ακόμα ζωντανοί. Η δημιουργία μιας start-up εταιρίας είναι ένα τεράστιο σχολείο που κάθε μέρα μαθαίνεις. Η εμπειρία που έχουμε αποκομίσει είναι πολύ μεγάλη και θα μας επέτρεπε αν τυχόν ξεκινούσαμε πάλι από την αρχή να κάναμε πολλά πράγματα διαφορετικά προς το καλύτερο.
Θα θέλαμε πριν αρχίσουμε το δικό μας start-up να είχαμε συμβουλευτεί ανθρώπους από start-up που έχουν αποτύχει για να μην κάνουμε και εμείς τα ίδια λάθη και όχι μόνο από τα success stories. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Travelplanet24 και τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων της Αθήνας για την φιλοξενία που μας παρείχαν στα γραφεία τους, ένα  διάστημα που ήταν αρκετό να γλιτώσουμε λειτουργικά κόστη και να λάβουμε της απαραίτητες συμβουλευτικές υπηρεσίες. Μικρή δική μας συμβουλή είναι προσοχή στην επιλογή ανθρώπων και στις περιττές σπατάλες. Επίσης κυνηγήστε από την αρχή χρηματοδότηση και τα όνειρα σας.
Σε 5 έτη από τώρα θα θέλαμε το Yallou να μην είναι μόνο το σημείο αναφοράς για τον τουρισμό της Ελλάδας άλλα το σημείο αναφοράς και για πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού.



Πιστεύουμε 100% πως η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες. Οι νέοι πρέπει να ακολουθούν τα όνειρα τους. Οι ευκαιρίες είναι πολλές. Οι ιδέες είναι πολλές άλλα λίγες γίνονται πράξη. Ο καθένας από εμάς πρέπει να παίρνει το ρίσκο να δημιουργεί και να κάνει αυτό που τον γεμίζει και τον ευχαριστεί στη ζωή του. Με μεθοδικότητα, όρεξη, μία καλή ιδέα, πολλή δουλειά, σωστή οργάνωση και fair play δεν βρίσκουμε τον λόγο κάποιος να μην πετύχει. Δεν χρειάζεται να ακολουθεί στερεότυπα. Δεν χρειάζεται να φοβάται το άγνωστο. Το ταξίδι θα του φέρει πίσω πολλά περισσότερα γιατί στην τελική You Only Live Once.

http://www.yallou.com

Yallou4.jpg