Το μεγαλύτερο φεστιβάλ τεχνολογίας και επιστήμης της πόλης επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων από 16 έως 21 Απριλίου 2024 με extreme διαθέσεις!


Αν είσαι ανήσυχο πνεύμα και αναζητάς συναρπαστικές εμπειρίες, να τι μπορείς να κάνεις την Πέμπτη 18 Απριλίου: Μία βόλτα από το Athens Science Festival, το μεγαλύτερο και μακροβιότερο φεστιβάλ επιστήμης και τεχνολογίας της πόλης, το οποίο φέτος «σβήνει» δέκα κεράκια και επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για ένα εξαήμερο γεμάτο καινοτομία.

Ωστόσο, τι πρόκειται να συμβεί ειδικά την Πέμπτη 18 Απριλίου;

 

Ο Κωνσταντίνος Οροκλός, skydiver-base jumper και wingsuit flyer, θα παρουσιάσει το wingsuit base, ένα από τα πλέον Extreme Jumps, ένα άλμα χωρίς φτερά! Δεινός storyteller, ο Κωνσταντίνος, ο οποίος ασχολείται από νεαρή ηλικία με την ελεύθερη πτώση, θα μας εξηγήσει τι είναι το wingsuit base και γιατί απαιτεί μία ειδικά διαμορφωμένη στολή που βασίζεται σε αεροναυπηγική και αεροδυναμική τεχνολογία! Τα απαραίτητα εφόδια συμπληρώνουν οι γνώσεις μετεωρολογίας, καθώς και χαρτογράφησης της μορφολογίας του εδάφους, προκειμένου κάθε επίδοξος και επίδοξη wingsuit flyer να επιτύχουν ένα άλμα στο κενό με σχετική ασφάλεια.

(Extreme Jumps: Άλματα Χωρίς Φτερά | Πέμπτη 18/4 | 20:00 - 20:30 στο AMΦΙΘΕΑΤΡΟ)

Στη συνέχεια, το νήμα της αφήγησης, παίρνουν οι ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ με τα «Γεωγραφικά Παραληρήματα» τους. Ο Παντελής Κάκαρης σε προσκαλεί σε ένα μοναδικό ταξίδι, εκεί που οι χάρτες και τα memes συγκλίνουν, προσφέροντας απρόσμενα μειδιάματα. Συνδυάζοντας τη γεωγραφία με το χιούμορ, θα σε οδηγήσει σε έναν κόσμο όπου οι γεωγραφικές συντεταγμένες γίνονται πηγή ανεξήγητης και ανεξάντλητης ευχαρίστησης. Είμαστε έτοιμοι να αγκαλιάσουμε τα γεωγραφικά λάθη που όλοι, λίγο ως πολύ, κάνουμε, και να ανακαλύψουμε την ομορφιά και την πολυμορφία του πλανήτη μας;

(Γεωγραφικά Παραληρήματα | Πέμπτη 18/4 | 20:30 - 21:15 στο AMΦΙΘΕΑΤΡΟ)  

 

Θέλεις περισσότερες Tales of Change; Το Athens Science Festival επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων από 16 έως 21 Απριλίου 2024 με διαδραστικά εκθέματα, εντυπωσιακά πειράματα, workshops για παιδιά και για ενήλικες, διαλέξεις και βιωματικές δράσεις. Δες το πρόγραμμα εδώ και κλείσε σήμερα το εισιτήριό σου!