Οι προθεσμίες και οι ημερομηνίες για την διανομή τους


Τις δηλώσεις τους για τα διδακτικά συγγράμματα πρέπει να κάνουν οι φοιτητές των πανεπιστημίων, οι οποίες αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.

Η προθεσμία για τις δηλώσεις ξεκίνησε και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024. Επισημαίνεται ότι εφόσον η Γραμματεία του Τμήματος έχει ορίσει μεταγενέστερη ημερομηνία έναρξης ή προγενέστερη ημερομηνία λήξης δηλώσεων διδακτικών συγγραμμάτων, θα ισχύσει αυτή. Μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η υποβολή αιτήσεων προμήθειας διδακτικών συγγραμμάτων μέσω του συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» από τις βιβλιοθήκες των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. Αντίστοιχα η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία παράδοσης από τους εκδοτικούς οίκους των παραγγελθέντων από τις βιβλιοθήκες διδακτικών συγγραμμάτων.

Παρακαλούνται οι εκδότες να προβούν σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της διανομής των διδακτικών συγγραμμάτων, μεριμνώντας για την άμεση αποστολή αποθεμάτων στα σημεία διανομής και τον ορισμό της ορθής διαθεσιμότητας μέσω της εφαρμογής εκδοτών του πληροφοριακού συστήματος «Εύδοξος». Επισημαίνεται ότι η μη διανομή διδακτικών συγγραμμάτων εκτός από προβλήματα τα οποία θα προκαλέσει στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενδέχεται να οδηγήσει και στην επιβολή κυρώσεων προς τους εκδότες από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με μερική ή ολική διαγραφή τίτλων ανά περίπτωση, αφού συνιστά παραβίαση των όρων σύμβασης με την υπηρεσία «Εύδοξος».

Πως γίνονται οι δηλώσεις

Αφότου πραγματοποιηθεί είσοδος του φοιτητή στην εφαρμογή φοιτητών στο Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα «Εύδοξος» με τα ακαδημαϊκά στοιχεία, ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα:

  1. Επισκόπησης των προσωπικών στοιχείων του.
  2. Τροποποίησης των στοιχείων επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).
  3. Δημιουργίας ή/ και τροποποίησης νέας δήλωσης διδακτικών συγγραμμάτων, εφόσον είναι διαθέσιμη η περίοδος δήλωσης διδακτικών συγγραμμάτων.
  4. Πληροφόρησης για τον τρόπο παραλαβής των δηλωθέντων διδακτικών συγγραμμάτων και για τον μοναδικό κωδικό για την παραλαβή τους, εφόσον είναι διαθέσιμη η περίοδος παραλαβής διδακτικών συγγραμμάτων.
  5. Επισκόπησης δηλώσεων διδακτικών συγγραμμάτων παλαιότερων ακαδημαϊκών εξαμήνων.
  6. Διάθεσης και παραλαβής διδακτικών συγγραμμάτων μέσω ανταλλαγής, εφόσον είναι διαθέσιμη η περίοδος δήλωσης και παραλαβής διδακτικών συγγραμμάτων.
  7. Συγκέντρωσης και εξαργύρωσης πιστωτικών μονάδων για τη λήψη επιπρόσθετων διδακτικών συγγραμμάτων, εφόσον είναι διαθέσιμη η περίοδος δήλωσης και παραλαβής διδακτικών συγγραμμάτων.
  8. Επισκόπησης συχνών ερωτήσεων.
  9. Επικοινωνίας με το Γραφείο Αρωγής του προγράμματος «Εύδοξος».

Τους Όρους και Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα "Εύδοξος" μπορείτε να τους βρείτε εδώ.

Οδηγίες για τη διαδικασία επιλογής συγγραμμάτων και τη χρήση της εφαρμογής θα βρείτε εδώ.

Δήλωση συγγραμμάτων μπορείτε να πραγματοποιήσετε εδώ.

ΠΗΓΗ