Για τέταρτη φορά από το 2017, βρίσκεται στο top 100 των Οδοντιατρικών Σχολών παγκοσμίως


Ανακοινώθηκαν από το ShanghaiRanking Consultancy, στο πλαίσιο της δράσης Academic Ranking of World Universities (ARWU), οι επιμέρους κατατάξεις των Πανεπιστημίων παγκοσμίως για το 2023. Πρόκειται για την κατάταξη ή «λίστα» της Σανγκάης όπως είναι γνωστή στο ευρύ κοινό.

Η Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, για τέταρτη φορά από το 2017, βρίσκεται στο top 100 των Οδοντιατρικών Σχολών παγκοσμίως (https://www.shanghairanking.com), ενώ άλλες τρεις φορές στο ίδιο χρονικό διάστημα βρισκόταν στις θέσεις 100-150.

Εντυπωσιακή είναι η επίδοση στους δείκτες CNCI (αριθμός ετεροαναφορών για κάθε άρθρο) με 83.2/100 και ΙC (ποσοστό δημοσιευμένων άρθρων με διεθνή συνεργασία) με 88,6/100, ξεπερνώντας κατά πολύ την αντίστοχη βαθμολογία σημαντικών Οδοντιατρικών Σχολών σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Mε τη διάκριση αυτή η Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ καταλαμβάνει σταθερά την πρώτη θέση μεταξύ των Οδοντιατρικών Σχολών της χώρας, αλλά και μία από τις υψηλότερες θέσεις μεταξύ όλων των Σχολών των Ελληνικών ΑΕΙ αποδεικνύοντας την υψηλή ποιότητα του ακαδημαϊκού της προσωπικού και την προσήλωσή της στην ακαδημαϊκή αριστεία.

ΠΗΓΗ